1
1

Tankar på att flytta?

Välkommen till Hus och Hem på Södertörn

Att byta bostad innebär kanske inte bara att byta boendet utan även kanske att byta livsstil.  Att flytta blir ett sätt att komma närmare sin dröm,   öka chanserna att kunna leva sin dröm, och skapa förutsättningarna att få leva det liv man vill. 

Boendet är ett sätt att kunna infria, förverkliga drömmen om hur vi vill leva våra liv.

Vilken typ av liv drömmer Du om att leva? Är det;

Naturliv

Är din dröm att vara nära naturen och havet med pendlingsavstånd till jobb i Stockholm. Träna i naturen, orientera, fina löp/skidspår vid havet eller vid någon insjö, tex Fjättern och Muskan, närheten till havet och flera insjöar ger chanser till att åka skridsskor, långfärdsskridskor. Promenera längs Sörmlandsleden. Hitta ett eget litet smultronställe, en klippa, en liten vik för lugn och ro. Frisk luft och tystnad !

Tävlingsträna med målet att springa Musköloppet, Swimrun tävla, Simma från ö till ö. Vindsurfa, vågsurfa vid en av Sveriges finaste surfing platser Torö stenstrand.

Klättring med varierande svårighet i närheten av Fituna.

Öliv & Båtliv 

Bo på en skärgårdsö i den fantastiska skärgården Ö-luffa på sommaren, ta en turbåt till Nåttarö, Landsort, Trosa.  Eller kliva på Gotlandsbåten för en helg på Gotland.

Sportaktiviteter

Är det barnens aktiviteter som dominerar på kvällarna och helgerna, praktiskt om barnen har nära till aktiviteterna.  Det finns flera fina idrottsplatser, Kvarnängen, Ösmo IP, Sunnerbyhallen, ishallen.   

Hästliv

Att underlätta vardagen med gång eller cykelavstånd till stallet. Två suveränt fina ridanläggningar med nya ridhus både i Ösmo och Nynäshamn.  Träna och tävla i hopp, dressyr, terräng, längta efter sommaren och ett härligt ridläger med fina uteritter.

Dansliv

Flera dansskolor, bla Malins Dansstudio, Birgittas dans, Ösmos barn.

Fågelliv

Östra styrans våtmark med högt fågeltorn, Alhagens våtmark, titta på fjärilar i St Vika. Naturreservat Käringboda. Med Rassa vikar i södra änden med doftande orkidéer under våren. Lövhagen, friluftsområde, vandringsvägar och natursköna rastplatser.

Hundliv

Nynäshamns brukshundsklubb med kurser och tävlingar, flera hunddagis.  Många och trevliga promenadområden för hundrundan. 

Skapa

Vi har många kreativa som valt att bo i Nynäshamn och leva sin dröm. Musiker, konstnärer, författare. 

För att nämna några. Ivar-Lo Johansson född 1901 på Torpet Ådala under Hammersta gods i Ösmo socken. Moa Martinsson född 1890, flyttade 1910 till torpet Johannesdal i  Ösmo socken.  Moa gifte sig 1929 med Harry Martinsson och de bodde på Johannesdal tillsammans. Harry Martinsson tilldelades Nobelpriset i litteratur 1974 och var ledamot av Svenska akademien stol nr 15.

Konstnärer för att bara nämna två favoriter Sam Westerholm i Ösmo, Ole Drebold på Landsort, vars tavlor hänger på vårt kontor! 

Tips på saker att göra i Nynäshamn

  • I februari, äter vi konditori Mullers berömda semlor. Var beredda på att köa men det är det värt!

  • Fira våffeldagen den 25:e mars hos Anette på Björsta café

  • Gå på påskmarknad i april.

  • I maj går vi på Ösmo marknad med massa knallar.

  • Fira nationaldagen och midsommar på någon av våra fina hembygdsgårdar med traditionellt firande.

  • I augusti är det Nynäskalaset med många kända artister, en folkfest, köp biljetter till Er och vänner för en hel helg med musik och glädje. 

  • Köp hem ved och ladda inför vintern i oktober.

  • I december är det stämningsfull julmarknad runt om i kommunen och på Muskö.