Nynäshamn, i skärgårdens famn


ca 28.000 invånare, motorväg invigd i sin helhet 2010, pendel och buss till Stockholm. Just nu bygger Stockholms hamnar en ny godshamn vid Norvikudden, Stockholm Norvik Hamn

Glöm inte att det tar endast ca en halv timme med bil till Globen! Så det är bara att plocka det bästa av två världar, lugnet på landet med havet och naturen, bo bra och barnvänligt, få mycket boende för pengarna och allt en storstad erbjuder endast en halvtimme bort! En timme med pendeln!  

Nynäshamns olika områden.

Centralorten brukar delas in i olika områden, kullsta, centrum, estö, Trehörningen.Sorunda, Sunnerby, Grödby, Norra Sorunda på gränsen till Tungelsta/Haninge kommun.Lisö, med landförbindelse sträcker sig från Fållnäs och längst ut Lindholmen.Torö med bro över vid Tottnäs först kommer till Oxnö, sedan Svärdsö och Torö, längst ut Ankarudden med båtförbindelse till Landsort.Muskö tillhör Haninge kommun nås via den 2895 m långa tunneln från Yxlö. Några personliga favoriter i NynäshamnLoppisar. Lite då och då runt om i kommunen och på Muskö. Köpa närodlat, rotfrukter på Yxlö, köttlådor på Nibble/Säbygård, ägg i Äggboden i Grödby mm Runstenarna, skeppssättningar här finns det gott om dem.Fina träningsmöjligheter, simhall i Ösmo, flera fina gym med pass och PT. Friskis och Svettis, Gymon, Puls och Träning.När släkt och vänner kommer på besök så gör en utflykt, boka SPA på Nynäshamns havsbad, träningshelg med Paolo Roberto på Körunda, gå en runda på Körundas fina golfbana.Vackra Strandvägen som byggdes i samband med OS-seglingarna 1912, löper längs med havet där du ser horisonten, kallas i folkmun för Ringvägen. Ta en härlig promenad och avsluta med go fika på Lövhagens kaffeservering och vandrarhem. Bli nostalgisk på Mopedum, svenskt nostalgimuseum, boka ölprovning på Nynäshamns Ångbryggeri, med prisbelönt öl.Dela upp släkten i lag och utmana i bowling eller en tennis turnering. Åk till Enebybanan för folkrace, motocross eller enduro. Fållnäs Gård med konstutställning, jul/höstmarknad och loppis i gamla stallet mittemot. Köp med fisk och mer go saker från Rökeriet i hamnen och på sommaren även vid Tottnäsbron.Fynda antikviteter på Bingeting och Forskvarn.