Beskrivning

30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.

Ett trivsamt och lugnt område med lite trafik ligger denna 30-talsvilla. Lummig fin trädgård med fruktträd, bär, buskar och perenner. Huset är eftersatt och behöver renoveras. Vill du ha stora ytor och många rum och inte är rädd för att jobba kan det här vara huset för dig.

Allmänt om området

Bekvämt nära till Willys och ett antal restauranger. Gångavstånd till; Centrum med många fina butiker, systembolag, apotek, Puls och Träning, Folkets hus med bibliotek och biograf. Sjötelegrafen med bla Ica Maxi, Dollar Store, Team Sportia, apotek, Friskis och Svettis. För barnen finns fina stadsparken bara några minuter bort. Nicksta badet, med badplats, hopptorn mm, fina strövområden längs med havet eller mot Ahlhagens våtmarker Hamnen, rökeriet med fiskbutik, restauranger, lejonet och björnen glass, hamnbodar mm Gångavstånd till flera dagis och Viaskolan åk F - 9

Övrigt

Huset ligger i ett äldre villakvarter med uppvuxna trädgårdar. Några minuters promenad till tennis utomhusbanor, Mopedum, nostalgi museum med mysiga fiket, "Radio kaka" Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Interiörbeskrivning

Hall med kapprum, inre hall delvis möblerbar.
Gästtoalett, WC/handfat, klinkergol, delvis kaklad vägg i övrigt målade väggar med schablon.
Ljust trapphus till övreplanet.
Stort vardagsrum, (delbart) parkettgolv, ljus tapet, murad öppen spis, öppet mot matsalen med enhetligt parkettgolv och ljus tapet.
Innanför matsalen finns ett stort arbetsrum eller kanske bibliotek, mönstrad matta, bröstpanel och ljus tapet i rosa.
Kök med matplats och plats för kökssoffan, vitlaserad bröspanel, mönstrad matta och tapet i gult, utgång till glasverandan och baksidan.
Glasveranda med betonggolv, enkla fönster dörr till trappa ner till tomten och baksidan.

Övre plan. Vacker trappa och trappräcke med original detaljer, fönster.
Stor rymlig hall/allrum med takkupa.
Fyra sovrum, ena lite mindre och med takfönster.
Badrum med WC och dusch, halvkaklade väggar, plastmatta, fönster
Dörr till trappa och lucka till vinden från hallen.

Källarplan når man antingen via en dörr från hallen eller via en utvändig trappa från baksidan av huset.
Det är källare under hela gamla delen av huset samt under glasverandan.
Den tillbyggda delen har krypgrund.
I källaren finns tvättstuga, pannrum, verkstad, matkällare och mycket övrigt utrymme.

Övrigt: Huset byggdes till 1979-80. Huset är eftersatt och behöver renoveras. Uppvärmning är en äldre oljepanna och oljetanken finns i källaren, på senare tid har en luft/luft värmepump installerats på entréplan för uppvärmning av entréplanet. Flertalet fönster är gamla, fina spröjsade fönster men med behov av renovering.

Med ett vattenburet system har man många möjligheter till alternativa uppvärmningsmetoder som tex bergvärme eller luft/vatten värmepump.
Murstocken är regelbundet sotad och kan användas.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Vargen 10
Adress
Älgstigen 6
Postnummer
14930
Ort
Nynäshamn

Byggnad

Byggnadsår
1937
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Boarea
179 kvm
Biarea
69 kvm
Antal sovrum
5
Antal rum
7
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betongsten
Tak
Plåt
Grund
Betongplatta/krypgrund
Uppvärmning
Olja samt luft/luftvärmepump
Övrigt om byggnaden
Glasveranda med utgång från köket
Övriga byggnader
Garage delas med grannen, står på tomtgränsen.

Fastighet

Tomtarea
1015 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Övrigt
Lummig tomt med fruktträd, buskar och plana ytor för lek.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Tomtindelning (1936-12-14) Stadsplan (1915-01-29)
Rättigheter
Avtalsservitut Garage Mm Avtalsservitut Vatten I Bassäng Last: Avtalsservitut: Garage Mm, 01-IM8-80/8900.1

Taxering

Taxeringsår
2015
Typkod
220
Byggnadsvärde
1 229 000 kr
Markvärde
953 000 kr
Värdeår
1937
Totalt
2 182 000 kr
Skatt/Avgift
8349

Driftkostnader

Uppvärmning
25 959 kr
El
9 510 kr
Vatten och avlopp
6 744 kr
Sotning
221 kr
Renhållning
2 575 kr
Försäkring
6 855 kr
Total driftkostnad
ca 51 864 kr/år
Antal i hushållet
1
Årlig elförbrukning
5 963 kwh

Pantbrev

Totalt
522 000 kr

Energideklaration

Utförd
Genomförd
Datum
10 September 2018
Energiförbrukning
95 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Fakta
  • Antal rum 7 rum varav sovrum 5
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 179kvm / 69kvm
  • Tomtarea 1015 kvm
ALLA BILDER
30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.30-tals villa med renoveringsbehov i lugnt och trivsamt område.
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Peter Åstrand

Peter Åstrand

Fastighetsmäklare

0708-174204

peter@hushemsodertorn.se