Beskrivning

"English cottage" med vedspis, bakugn & jacuzzi

Bo lantligt med utsikt ut över åker, äng och havsglimt från köksfönstret. Ett charmigt stenhus från 1909 i engelsk stil med vackra träbjälkar i taket. Här finns både vedspis och en murad bakugn till Ert förfogande. Klart man måste kunna bjuda sina gäster på vedugnsbakad pizza! Duka långbord på den stora trädäckade altanen och ta sedan drinken i jacuzzin där ni kan ligga och blicka upp mot stjärnhimlen.
Stora möjligheter på tomten med naturnära miljöer, ett läge få förunnat endast 45 minuter med bil till Globen. Här finns ett gästhus på 20kvm, växthus fullt med klättrande vinrankor, odlingslådor och vedbod. Stor uppfart med plats för flertalet bilar och dylikt. Fiber installerat!

Kuriosa:
Historiskt sett tillhörde huset Stennäs gård och var tillsammans med två likadana hus drängbostäder för arbetarna på gården. Ena huset finns som synes kvar och ägs fortfarande av gamla gårdsägaren, medan det andra stod hos grannarna väster om tomten, innan det blev nybyggnation där. Historier från Storgårdstiden går att få i mängder av Sivert, diagonalgranne uppe på berget, som är uppväxt på gården.

Interiörbeskrivning

Ren och skär magi är den omedelbara känslan som infinner sig när du kliver in i detta fantastiska stenhus från tidigt 1900-tal. Sobra materialval och charmiga inslag såsom de synliga takbjälkarna och den utdragbara gamla äppellådan i köket.
Den vackra farstun välkomnar dig in, med stengolv, pärlspont på väggarna och platsbyggd förvaring med hyllor. Väl inne i bostaden möts du av en trivsam öppen planlösning mellan köket och den stora hallen, där möjligheterna är stora att skapa ett extra sovrum. Helkaklat badrum från 2008 med klinkergolv med golvvärme och materialval i vitt och havsblå ton. Stort fönster med härligt ljusinsläpp. WC, kommod och badrumsskåp med inbyggd belysning. Dusch med vikdörrar och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Fina trädetaljer och fasta hyllor.

Övre plan rymmer två fina rum, varav ett sovrum med inbyggd förvaring och det större vardagsrummet, båda med charmigt snedtak med vitbetsad träpanel. Sovrummet rymmer både dubbelsäng och barnsäng, alternativt kontorsdel. Ljusa ytskikt och parkettgolv löper vidare genom hela bostaden.
Den vitputsade murstocken i hemmets hjärta hushåller vedspisen och såklart den gedigna bakugnen. Känslan av att kunna bjuda gästerna på vedugnsbakad pizza och färskt bröd, är en ynnest! Köket håller en gedigen lantlig stil, i klass med resten av bostaden. Plats för stort matbord och fönster i tre olika väderstreck. Gott om arbetsytor och förvaring, tillsammans med en fullt utrustad maskinpark med inbyggd ugn och mikro, nedfälld spishäll och diskho samt integrerad diskmaskin och likaså kyl/frys. Att stå här och laga mat, och samtidigt njuta av den vackra utsikten och gott sällskap är få förunnat…
Altandörr i helglas leder dig ut till den stora trädäckade altanen, delvis under tak. Lyx med nedfälld jacuzzi och generösa ytor som rymmer loungehörna, grillplats, matplats för både de stora och små och så mycket mer. Tomten pryds av rosor och perenner, odlinglådor och växthus. Stor gräsmatta som bjuder in till mycket spring och lek. Stor grusad uppfart med plats för flertalet bilar och fint gästhus inrett som gästrum, men kan med fördel även användas som tonårsrum eller kontor.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Stennäs 2:19
Adress
Brebol 11
Postnummer
14897
Ort
Sorunda

Byggnad

Byggnadsår
1909, Ombyggt 2008
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Boarea
77 kvm
Antal sovrum
1 - 2
Antal rum
3
Fasad
Tegel
Fönster
Fönster med isolerglaskassetter
Utv. plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Direkt El, luftvärmepump och vedspis
Övriga byggnader
Inrett gästhus om ca 20kvm med el.
Växthus.

Fastighet

Tomtarea
2623 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Stennäs GA:2 Nyttjanderätt Tele Förmån: Officialservitut Väg, 0192-91/37.2 Last: Officialservitut Avlopp, 0192-91/37.1

Taxering

Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1 180 000 kr
Markvärde
727 000 kr
Värdeår
1965
Totalt
1 907 000 kr
Skatt/Avgift
8349

Driftkostnader

El
12 032 kr
Vatten och avlopp
2 136 kr
Sotning
666 kr
Renhållning
2 762 kr
Försäkring
6 511 kr
Total driftkostnad
ca 24 107 kr/år
Antal i hushållet
3
Årlig elförbrukning
14 609 kwh

Pantbrev

Totalt
1 294 000 kr

Energideklaration

Utförd
Genomförd
Datum
07 December 2012
Energiklass
None
Fakta
  • Antal rum 3 rum varav sovrum 1 - 2
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea 77kvm
  • Tomtarea 2623 kvm
  • Byggnadsår 1909, Ombyggt 2008
ALLA BILDER
“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi“English cottage” med vedspis, bakugn & jacuzzi
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Sara Oxelmark

Sara Oxelmark

Fastighetsmäklare

0704-562516

sara@hushemsodertorn.se