Beskrivning

Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!

Välkommen till denna välskötta och trivsamma villa med stort garage och separat lägenhet med egen ingång i källarplanet. Fint kök med matplats i burspråk. Braskamin. Gillestuga m öppenspis. Bergvärme. Stor altan. Härlig tomt med plats för lek och odling. Lusthus&damm. Bra läge på landet med gångavstånd till centrum.

Allmänt om området

Naturnära område, nära till milsvida strövområden och sjön Muskan. Många fritidsaktiviteter, bla Körunda golfbana, Sorunda Ridskola belägen vid Vansta i Ösmo, mycket aktiv fotbollsklubb, handboll, simhall, gym, Ösmo Dansskola mm. Flera kommunala daghem. Montessori skola åk 0-3, Vansta skolan åk 0-9. Tallbacka skolan - under renovering.

Närservice

Ta en vegetarisk lunch eller go fika på mysiga Ösmo plantshop. Flera andra matställen. Affärer i centrum: Ica och Priskrossaren. Frisörer. Vårdcentral och apotek.

Kommunikation

Gångavstånd till busshållplats och pendeltågstation. Direktbussar till Stockholm med påstigning vid plantshopen.

Övrigt

Det händer mycket i Nynäshamns kommun, Norviks hamn är under byggnation och i Ösmo planeras det nya bostadsområden samt utbyggnad av industriområdet. För mer info titta på kommunens hemsida och/eller kontakta kommunen, 08-520 68 000

Interiörbeskrivning

Välkommen till denna mycket välskötta och trivsamma villa med stort garage och separat lägenhet med egen ingång i källarplanet.
Fint kök med matplats i burspråk. Braskamin. Gillestuga med öppenspis. Bergvärme. Stor altan. Härlig tomt med plats för lek och odling. Lusthus och damm. Bra läge på landet men ändå bekvämt nära med gångavstånd till centrum, buss och pendel. Några minuter till motorvägen och direktbuss till Stockholm
Beskrivning.
Fin välkomnande farstukvist med två "ljugarbänkar".
Entré/hall med kapprum/garderobsvägg.
Öppet mot vardagsrum och matrum i vackert burspråk med fina spröjsade fönster, braskamin sprider skön värme och stämning, placerad i blickfång från både sittgrupp och matgrupp.
Enhetligt laminatgolv i hall, vardagsrum och kök. Klinkergolv med golvvärme i burspråket.
Praktiskt arbetskök med gott om arbetsytor, köket är ombyggt och renoverat 2014, flera fönster, gedigna luckor från Engs snickerier, kakel ovanför arbetsytorna, ugn och micro i arbetshöjd.
Sovrum med plats för dubbelsäng, ekparkettgolv ljus tapet, garderober.
Sovrum, ekparkettgolv, ljus tapet, två garderober.
Sovrum idag arbetsrum, ekparkettgolv, ljus tapet garderobsvägg.
WC/dusch, helkaklade väggar i vitt och grått och klinkergolv i grått med golvvärme, två fönster, dushörna med glas dörrar.

Källarplanet.
Gillestuga med öppenspis, träpanel på väggarna och i taket, klinkergolv.
Pannrum med bergvärmepanna från 1997.
Väl tilltagen tvättstuga/klädvårdsrum, med arbetsbänkar, förvaring, plats att torka tvätt, tvättmaskin och torktumlare, rostfri ho. Plastmatta, vitmålade väggar, fönster.
Hall med klinkergolv.
Förråd/matkällare.
WC/dusch, kaklade väggar, klinkergolv.
Det går att sätta in en vägg/dörr för att skilja av resterande del av källaren till en egen del/lägenhet, det skapar en separat lägenhet om 2 rok med wc/dusch, att hyra ut, en dröm för tonåringen, generationsboende eller kanske firman hemma.
Separat ingång via trappa från framsidan.
Genomgående klinkergolv, ljusa ytskikt.
Köksdel/trinettkök med matplats för 4 personer, vardagsrum och litet sovrum, samtliga har fönster.

Här är det mesta gjort, bla taket är omlagt 2005, omdränerad grund 2004, utvändigt ommålat, bergvärme installerat, altaner byggda, fönstren bytta 2016, garageport bytt 2017, ventilationsaggregat bytt 2014, vattenrening och hydrofor bytt 2001. Larm installerat i båda byggnaderna.
Bara att flytta in och stor trivas.


Det som kommer att behöva göras är att anlägga ett nytt avlopp eller troligen snart möjlighet att koppla på det kommunala V/A-nätet.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Gryt 4:2
Adress
Gröna Skog 11
Postnummer
14892
Ort
Ösmo

Byggnad

Byggnadsår
1946, ombyggt 1976
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Boarea
120 kvm
Biarea
120 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Antal rum
7
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Bergvärme, braskamin
Övrigt om byggnaden
Praktiskt stor stenläggning framför huset, hela framsidan.
Stor altan i vinkel och i två nivåer, dubbla utgångar från burspråket/matplatsen.
Uteplats och planeringsbord vid dammen och lusthuset.
Övriga byggnader
Fantastiskt uthus/garage om ca 88 kvm byggt 1987
Hundrum, (lucka in från tomten, glas dörr till garaget.
Stor garagedel med hög elektrisk vikport insatt 2017, gott om plats för mek, hobby och förvaring.
"Snickarboa"/ förrådsdel. WC/handfat och dusch.

Fastighet

Tomtarea
2360 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Övrigt
Mycket fint planerad och uppvuxen trädgård men bär, buskar, perenner, nyplanterad björk, tallar, plana gräsytor och litet inslag av berg som blev en fin plats att placera lusthuset och dammen på. Staket runt tomten. Nuvarande ägare har hundar och har en hundgård med lucka in till isolerad del i garaget, fina promenad vägar. Hundgården ingår ej.
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Rättigheter
Last, Ledningsrätt: Avlopp, 0192-90/37 Förmån, Officialservitut: Väg, 01-ÖSM-594 Fiber är på gång i området, det är klart fram till tomtgräns men oklart när det kan kopplas in.

Taxering

Taxeringsår
2017
Typkod
220
Byggnadsvärde
1 076 000 kr
Markvärde
593 000 kr
Värdeår
1956
Totalt
1 669 000 kr
Skatt/Avgift
8349

Driftkostnader

Uppvärmning
28 000 kr
Vatten och avlopp
3 700 kr
Sotning
550 kr
Renhållning
3 600 kr
Försäkring
6 635 kr
Total driftkostnad
ca 42 485 kr/år
Antal i hushållet
2
Årlig elförbrukning
25 500 kwh

Pantbrev

Totalt
701 000 kr

Energideklaration

Utförd
Genomförd
Datum
02 Oktober 2018
Energiförbrukning
87 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Fakta
  • Antal rum 7 rum varav sovrum 4 - 5
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 120kvm / 120kvm
  • Tomtarea 2360 kvm
  • Byggnadsår 1946, ombyggt 1976
ALLA BILDER
Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!Välskött villa med uthyrningsdel och stort garage!
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Anna Ohrgren Åstrand

Anna Ohrgren Åstrand

Fastighetsmäklare

0708-551948

anna@hushemsodertorn.se