Beskrivning

Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!

Interiörbeskrivning


Välkommande hall med klinkergolv, golvvärme och stort fönster ut mot den vackra köksträdgården och med utsikt ut över rådjurens morgonstråk vid ängen. Platsbyggd hatthylla med förvaring och inbygg radiator kopplat till det vattenburna systemet på entréplan via frånluftsvärmepump från 2018 (oljefyllda radiatorer uppe, endast i badrum).

Väl inne mötes Ni av de fantastiska öppna sällskapsytorna med öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum ljusinsläpp från tre olika väderstreck. Stora fönsterpartier mot den rogivande skogsgläntan på baksidan och utgång till den trädäckade altanen med elektrisk markis som styrs via fjärrkontroll. Här hade ägaren framtida planer på att skapa ett uterum, en god tanke för den som vill planera för eget smak och användning.
Fina enstaviga ekparkettgolv, väggarna målade i vitt och ett vackert innertak med vitmålad råspont och infällda spotlights. Det magiska köket är noga planerat in i minsta detalj med stor köksö för matlagning vid gasspisen och en påkostad maskinpark såsom integrerad diskmaskin och stor kyl samt en lyxig värmelåda för att hålla ditt porslin varmt inför middagsbjudningen. Inbyggd vinkyl i köksön och inbyggd ugn i bekväm arbetshöjd. Sober stil med svarta luckor och betongskivor på arbetsytorna. Detta kök erbjuder verkligen en trivsel där ni kan samtala med gästerna under matlagningen och ett smakfullt och rustikt intryck med de högklassiga materialvalen. Platsbyggt vitrinskåp med riktigt bra förvaring och inbyggd belysning.
Grovkök/tvättstuga med stora arbetsytor, goda förvaringsmöjligheter med både över- och underskåp. Stort fönster ut mot den grönskande omgivningen, verkligen ro för själen att stå hår och vika sin tvätt. Här finner ni även två inbyggda frysar, elektronikparken, tvättmaskin och pannan. Grå plastmatta på golvet.

Vidare på entréplan finner ni två sovrum, ena perfekt som master bedroom med stor platsbyggd garderob med skjutdörrar, heltäckningsmatta och fönster mot skogen på baksidan. De andra sovrummet nyttjas idag som kontor och har fönster mot framsidan samt plastmatta på golvet. Helkaklat badrum med WC, kommod och spegel. Inkaklat badkar och stort vädringsfönster.

Övre plan.
Trappen vid hallen leder Er upp till övre plan där ni först möts av ett stort sällskapsrum med takkupa och fönster mot baksidan, furuplankgolv och vitmålad bröstpanel. Ett perfekt TV-rum för barnen! På andra sidan av rummet finns en platsbyggd bänk med skåp och bakomliggande förvaring i kattvinden.

Tre sovrum med ljusa ytskikt och snedtak, varav två med heltäckningsmatta och en med ljust laminatgolv. Badrum med plastmatta och stort vädringsfönster i öst. WC, duschplats, kommod och spegel. Lucka till förvaring i kattvinden.

Kortfakta:
- Fiber är installerat 2017.
- Alla fönster har elektriska markiser.
- Öppnat upp mellan kök och vardagsrum 2015.
- Nytt kök 2016.
- Frånluftsvärmepump installerad 2018.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Yxlö 1:96
Adress
Johannesdal 34
Postnummer
14891
Ort
Ösmo

Byggnad

Byggnadsår
1989
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Boarea
151 kvm
Biarea
5 kvm
Antal sovrum
5
Antal rum
7
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Lecasten
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund (plintar vid entrén)
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump 2018 med vattenburet system nere, Direkt el uppe
Ventilation
Mekanisk ventilation, FTX
Övriga byggnader
Inhägnad köksträdgård med odlingslådor och ett vackert växthus byggt av lärkträ 2019 ca 26kvm förberett för el och kallvatten.
Stort garage ca 60kvm (där porten idag byggts igen) med verkstadsdel och vidbyggt kallförråd.
Pumphus med ny sänkbar pump från 2018 (även spolat rent borrhålet 2018).
Utvändig förvaring för gasflaskor till köket.

Fastighet

Tomtarea
1967 kvm
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Pumphus med ny sänkbar pump från 2017 (även spolat rent borrhålet 2017). Enskilt avlopp som delas med närmsta granne (gula huset). 3-kammarbrunn med infiltration utanför tomtgräns, som är kapabelt för 5st hushåll.
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Yxlö GA:15, Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Yxlö GA:4, Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Yxlö GA:5

Taxering

Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1 842 000 kr
Markvärde
688 000 kr
Värdeår
1989
Totalt
2 530 000 kr
Skatt/Avgift
8349

Driftkostnader

El
22 500 kr
Vatten och avlopp
1 656 kr
Sotning
350 kr
Väg/samfällighetsavgift
1 750 kr
Renhållning
2 435 kr
Försäkring
8 712 kr
Övriga kostnader
1 400 kr
Total driftkostnad
ca 38 803 kr/år
Antal i hushållet
4
Årlig elförbrukning
16 500 kwh
Kommentar
Övrigt innefattar ca 400kr/år för gas till spisen i köket samt ca 1.000kr/år för snöröjning från huset upp till grusvägen.

Pantbrev

Totalt
3 550 000 kr

Energideklaration

Utförd
Genomförd
Datum
16 Juni 2020
Energiklass
D
Fakta
  • Antal rum 7 rum varav sovrum 5
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 151kvm / 5kvm
  • Tomtarea 1967 kvm
ALLA BILDER
Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!Magiskt läge på Yxlö med egen båtplats!
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Sara Oxelmark

Sara Oxelmark

Fastighetsmäklare

0704-562516

sara@hushemsodertorn.se