Beskrivning

Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!

Allmänt om området

Centrum med många fina butiker, systembolag, apotek, Puls och Träning, Folkets hus med bibliotek och biograf. Willis, Lidl, flera restauranger. Sjötelegrafen med bla Ica Maxi, Dollar Store, Elon, apotek, Friskis och Svettis. För barnen finns fina stadsparken bara några minuter bort. Nicksta badet, med badplats, hopptorn mm, fina strövområden längs med havet. Hamnen, rökeriet med fiskbutik, restauranger, lejonet och björnen glass, hamnbodar mm

Övrigt

Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Interiörbeskrivning


Entréplan:

Välkomnande stor, ljus och öppen hall med sobra ytskikt och materialval. Vitmålad träpanel, natursköna tapeter och enstavigt parkettgolv i ek. Väl tilltagen takhöjd som löper genom majoriteten av bostaden. Hatthylla att hänga av sig ytterkläder på samt klädkammare för goda förvaringsmöjligheter. Direkt till vänster finner Ni den luftiga trappen med generös bredd, ljusinsläpp och takhöjd, beklädd i en grå heltäckningsmatta som är både skön att gå på och ljudabsorberande.


Till höger om klädkammaren finner Ni det härliga allrummet som utmärker sig med en fantastisk mysfaktor från den värmande eldstaden. Fondvägg samt murstock i vitt Mexitegel. Tak i vitmålad panel, tapetserade väggar samt enstavigt ekparkettgolv. Plats för mediacenter och soffgrupp att koppla av i tillsammans med ljudet och värmen från en sprakande brasa.


Sovrum ett av tre på entréplan används idag som kontor, men är tillräckligt stort och rymligt för en dubbelsäng samt diverse möblemang. Bra ljusinsläpp från fönster i sydvästläge och garderober för god förvaring. Parkettgolv och väggar i en ljus och mörk grå kulör.

Sovrum två som idag används som walk in closet /"walk thru closet" kan göras om till t.ex. sovrum/barnkammare eller kontor. Flera stora garderober för förvaring, ljust och luftigt med ett fint avbräck med ett mörkare laminatgolv mot de vita väggarna. Fönster i sydväst.

Sovrum tre, Master bedroom, prydes även detta med det fina mörka laminatgolvet och ljusa väggar i vitt. Det härliga ljusinsläppet är verkligen ett genomgående tema och känslan av att känna sig lite lätt bortskämd ligger nära tillhands. Fönster och glaspartier i tre väderstreck, smart placerade för att skapa lättmöblerade ytor. Gott om plats för dubbelsäng samt diverse möblemang. Här finns det möjlighet till att dela av för t.ex. en barnkammare, kontor eller klädkammare.


Badrum från ca 2000 med klinker samt golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med WC, bidé, handdukstork, duschhörna med raka glaspartier samt regndusch. Linneskåp, kommod med god förvaring samt stor badrumsspegel ovan kommod.


Övre plan:

Väl uppe på den ljusa och trivsamma övervåningen möts Ni av Matplatsen, med ljusa väggar och mörkare parkettgolv i öppen anslutning till både vardagsrum och anknytning till kök, här med utrymme och möjlighet till att kunna duka långbord när alla middagsgäster kommer på besök. Rymligt skafferi/klädkammare. Från matplatsen når Ni även ut genom den helglasade dubbeldörren till husets baksida med härligt solläge. Delvis kuperad trädgård med två sällskapsytor samt planare gräsyta att avnjuta härliga vår- och sommardagar på. Här kan Ni även se fram emot kalla vinterkvällar och möjligheten att kunna ta ett uppfriskande varmt bad med nära vänner och familj i den rymliga bubbelpoolen.

Köket med laminatgolv samt den fina natursköna tapeten har ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna som vetter i två väderstreck, tillsammans med köksö och generösa bänkytor uppmuntras det verkligen till god matlagning och glatt umgänge. Vita över- och underskåp, massiva bänkskivor i björk, ugn, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd mikro samt kyl och frys i rostfritt stål. Infälld spishäll och dubbelho, samt vitt kakel ovan köksbänk.

Vardagsrummet beklätt med ljusa väggar och samma parkettgolv som löper från matplatsen bjuder även det på generösa ytor och ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck. Här finns det goda möjligheter till att dela av för att skapa två extra sovrum med en sällskapsyta mittemellan. Alternativt, varför inte använda detta utrymme för en/två ateljéer och låta sovrummet nere med eldstaden agera allrum?

Toalett med plastmatta, tapetserade väggar samt del av vägg bakom WC och handfat i vitt kakel. Spegel ovan handfat, väggfast badrumsskåp med spegeldörr, linneskåp samt vädringsfönster. Här finns plats för badkar för den som önskar renovera om denna toalett till ett badrum.


Källarplan:

Relaxdel med furupanel samt plastmatta och plats för diverse möblemang. Bastu som rymmer flertalet personer, dusch med nylagd plastmatta från 2020 samt kaklade väggar från ca 1972.

Pannrum/gästrum med laminatgolv och gråmålade väggar samt öppningsbara fönster. Gör sig väl som tonårsrum, gästrum eller kontor.

"Förrådsdelen", här med klinkergolv, vitmålade väggar och fönster mot entrésidan till fastigheten, ett väl tilltaget utrymme som öppnar upp för många valmöjligheter. Ett extra sovrum, sällskapsyta eller varför inte utforska möjligheterna till att öppna upp för separat ingång till groventré alternativt som egen ingång för ett avskilt tonårsplan? Ja här kan ni låta fantasin flöda fritt! I anslutning till tvättstuga, relaxdel samt utgång till garage.


Stor och ljus tvättstuga med fönster i två väderstreck, klinkergolv och kakel på väggarna. Generös bänkyta samt stor tvättho i porslin. Torkskåp, torktumlare samt två tvättmaskiner.

Garage med elektrisk port, vitmålade väggar och betongplatta.


Kortfakta:

- Fiber indraget.
- Eldstad med insats.
- Spabad från år 2014.
- Dränering och fuktisolering från år 1991.
- Balkongdörr från år 2017.
- Tak från år 1993 enligt tidigare ägare.
- Badrum på entréplan från år ca 2000.
- Dusch källarplan plastmatta på golv från år 2020 och väggbeklädnad av kakel från år 1972.
- Bastu uppvärmd med el-aggregat från år 1972.
- Protokoll från radonmätning år 1990, under gränsvärdena.
- Bergvärme från ca år 1971.
- Kyl & frys från år 2018.
- Spishäll, ugn samt diskmaskin från ca år 2011.
- Mikrovågsugn sedan tidigare ägare, årtal okänt.
- Tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp, årtal okänt.
- Original trägolv ska finnas under laminatgolvet i köket på övre plan.
- Tillbyggt garage och överliggande våningsplan år 1971.
- Kallförråd finns på tomten.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Skansen 4
Adress
Skeppargatan 12
Postnummer
14931
Ort
Nynäshamn

Byggnad

Byggnadsår
1938, Ombyggt 1971
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Boarea
151 kvm
Biarea
99 kvm
Antal sovrum
2 - 5
Antal rum
5
Fasad
Mexitegel
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Tegel
Grund
Grundsulor i betong
Uppvärmning
Bergvärme samt eldstad med insats.
Ventilation
Självdrag

Fastighet

Tomtarea
823 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Stadsplan Tomtindelning

Taxering

Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1 805 000 kr
Markvärde
1 155 000 kr
Värdeår
1943
Totalt
2 960 000 kr
Skatt/Avgift
8349

Driftkostnader

El
27 000 kr
Vatten och avlopp
8 814 kr
Sotning
1 750 kr
Renhållning
2 436 kr
Försäkring
6 216 kr
Total driftkostnad
ca 46 216 kr/år
Antal i hushållet
2
Årlig elförbrukning
20 000 kwh
Kommentar
El är inkl uppvärmning.

Pantbrev

Totalt
2 890 000 kr

Energideklaration

Utförd
Genomförd
Datum
22 Augusti 2011
Energiförbrukning
50 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
None
Fakta
  • Antal rum 5 rum varav sovrum 2 - 5
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 151kvm / 99kvm
  • Tomtarea 823 kvm
  • Byggnadsår 1938, Ombyggt 1971
ALLA BILDER
Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!Stor 30-talsvilla med hörntomt garage och centralt läge!
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Robin Agerstig

Robin Agerstig

Fastighetsmäklare

072-253 72 32

robin@hushemsodertorn.se