Beskrivning

Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!

Välkommen till detta härliga fritidshus med permanentstandard. Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne! Stor trädäckad altan både på fram- och baksidan. Stort sällskapsrum i två delar med eldstad, rymligt kök med vacker kamin, sovrum med walk-in-closet och nyrenoverat badrum i sober stil. Källare med separat ingång och möjlighet till tvätt, verkstad och förråd. Förråd på tomten och plats för flera bilar. Elektrisk port välkomnar er in till fastigheten.

Interiörbeskrivning

Varmt välkomna ska Ni vara till denna ståtliga fastighet på Maren Ängsväg 14. Med en grönskande naturtomt och gräsytor för barnens spring och lek. Vackra planteringar och flertalet fruktträd, bland annat plommon, körsbär, äpple och päron. Inhägnad tomt med elektriska grindar till en grusad parkering som rymmer flertalet bilar. På tomten finns en friggebod om ca 10-13kvm och hundgård samt källardel under huset med ingång på baksidan med verkstad.

Välkomnande entré med stor trädäckad altan i sydväst. Avskild hall med kapprum där det finns hyllplan och vädringsfönster. Väl inne möte Ni direkt av en öppen planlösning mot köket i vinkel med riktigt goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Stort fönster mot baksidan med utsikt ut över trädtopparna. Vacker kamin som pryder sin plats. Klinkergolv och spotlights i taket. Köksluckor i trä, laminatbänkskiva liknande sten med nedfälld spishäll och diskho. Maskinpark i rostfritt stål med fläktkåpa, inbyggd ugn, diskmaskin och delad kyl/frys.

Sobert renoverat badrum ombyggt 2018 med vitt kakel, klinkers med golvvärme och vädringsfönster. Vackert badkar på tassar, regndusch med vikdörrar i glas, vägghängd WC och porslinshandfat. Elektroniska beröringsfria blandare, golvstående blandare vid badkaret och duschsystem med termostat. Kaklat hyllplan vid WC och inbyggda nischer med belysning vid badkaret. Badrum ombyggt/renoverat 2018.

Master bedroom med plats för dubbelsäng och egen walk-in-closet som skulle kunna byggas om till ett mindre sovrum vid behov. Vidare in från köket till vardagsrummet finns stora ljusa ytor med fönster i tre olika väderstreck med lamellgardiner och vitmålade väggar. Rustik känsla med originalträgolv och synliga takbjälkar. Eldstad som förhöjer mysfaktorn en kall vinterkväll.
Öppning mot en separat del av vardagsrummet som kan användas som kontor, ateljé eller sovrum. Utgång till trädäckad altan med gott om plats för både loungehörna, solstolar och matplats. Njut av det lugna läget och din närmsta granne, naturen!

Ta en cykeltur till samfällighetens (Maren) badplats innanför bommen vid Grytnäs. Härlig omgivning och salta hav!

Kortfakta:
- Nytt kök från 2016.
- Diskmaskin från Husqvarna, inköpt 2016.
- Inbyggd mikrovågsugn från Husqvarna, inköpt 2016.
- Inbyggnad ung från Miele, inköp 2016. Automatisk självrengöring och kombitillagning.
- Induktionshäll från Miele, inköp 2016. TwinBooster-teknik.
- Kyl/frys från Samsung, inköpt 2018. ”Smart Hub” med kameror/inside-funktioner där man kan se sin telefon vad som behövs inhandlas på vägen hem. Touchskräm där man kan spela musik och läsa recept, spela TV-program direkt på skärmen m.m.
- Badrum ombyggt/renoverat 2018.
- Nya innerdörrar 2018.
- Skorstenar/eldstäder monterade 2016.
- Ny fasad 2018.
- Tilläggsisolerat vägg, fasad, golv och vinden 2018.
- Nya stuprör och hängrännor 2016.
- Nya 3-glasfönster i trä från 2016/2017.
- Järnstaket monterat 2016.
- Automatisk grindöppnare ”Nice” från 2017.
- Nya elskåp utomhus och inomhus med automatsäkringar från 2017.
- Nytt tak bandtäckning på gäststugan och ny fasad 2017/2018.
- Ny vattenbrunn (100m djup), ny vattenpump Grundfos och hydropress 60 l, från 2012.

Fakta om bostaden

Hustyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Maren 2:19
Adress
Maren ängsväg 14
Postnummer
14897
Ort
Sorunda

Byggnad

Byggnadsår
1968
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Boarea
84 kvm
Antal sovrum
1 - 3
Antal rum
3
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Tak
Plåt
Grund
Källare/krypgrund
Uppvärmning
Direkt El, luftvärmepump och eldstäder

Fastighet

Tomtarea
3784 kvm
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Egen borrad brunn (100m djup) från 2012. Enskilt avlopp. Sluten tank på 3 kubik med slamtömning ca 1ggr/år.
Plan
Byggnadsplan
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Maren GA:1

Taxering

Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
853 000 kr
Markvärde
693 000 kr
Värdeår
1968
Totalt
1 546 000 kr
Skatt/Avgift
8524

Driftkostnader

El
7 500 kr
Vatten och avlopp
828 kr
Väg/samfällighetsavgift
3 650 kr
Renhållning
1 564 kr
Försäkring
5 527 kr
Total driftkostnad
ca 19 069 kr/år
Antal i hushållet
3
Årlig elförbrukning
6 489 kwh

Pantbrev

Totalt
1 421 000 kr

Energideklaration

Utförd
Energiklass
None
Fakta
  • Antal rum 3 rum varav sovrum 1 - 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 84kvm
  • Tomtarea 3784 kvm
ALLA BILDER
Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!Högt och fritt läge med naturen som närmsta granne!
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Sara Oxelmark

Sara Oxelmark

Fastighetsmäklare

0704-562516

sara@hushemsodertorn.se