Beskrivning

Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!

Det sägs att torpet räknas som den äldsta bevarade byggnaden i Överfors, timmerstommen härstammar från 1500-talet. Torpet flyttades till sitt nuvarande läge under mitten av 1600-talet. Tidigare låg torpet i anslutning till byns åkermark ca 500 meter från nuvarande placering.

Interiörbeskrivning

Förstukvist med tre garderober. Köket som nyligen renoverats har det gamla plankgolvet kvar som är slipat och nåtat, bröstpanel och allmogetapet samt vitmålat paneltak, vitt kakel vid arbetsytorna. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl/frys, diskbänk med ho, köksö, en gammal vacker vedspis med tillhörande bakugn. Sovrummet har också det gamla vackra plankgolvet kvar, slipat och nåtat, vitmålade väggar och vitmålat paneltak. I sovrummet finns en mysig liten vedkamin för höst och vinterkvällar. Vardagsrummet har ett nylagt plankgolv, vitmålad bröstpanel och i övrigt målade vita väggar, vitmålat paneltak. Från vardagsrummet finns pardörrar ut mot uteplats under tak samt veranda med fantastisk utsikt över hagar och åkrar. Dusch/WC med klinker och golvvärme, vitkaklade väggar, vitmålat paneltak med spothlight. Tvättstuga med tvättmaskin och vv beredare. Hall med groventré, utgång till uteplats med altan och infälld jacuzzi.

Övrigt: Fastigheten är under avstyckning och har fått fastighetsbeteckning Prästtorpet 1:6, areal kommer med största sannolikhet bli 2665 m2, (se bifogad arbetskopia från Lantmäteriet) Uppgifter om fastigheten och dess byggnader är säljarens uppgifter. Ursprungsfastigheten är Prästtorpet 1:2. Kommunalt V/A finns och delas med Prästtorpet 1:2 via en ny gemensamhetsanläggning. Prästtorpet 1:6 kommer även ha del i vägföreningen GA:6.

Fakta om bostaden

Hustyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Prästtorpet 1:6
Adress
Överforsvägen 86
Postnummer
14891
Ort
Ösmo

Byggnad

Byggnadstyp
1 planshus
Boarea
78 kvm
Biarea
22 kvm
Antal sovrum
1
Antal rum
2
Fasad
Trä
Fönster
1 och 2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direkt El, luftvärmepump och eldstad
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Torpet har genomgått en större renovering samt byggts till 2008
Övriga byggnader
Attefallshus byggt 2008 om ca 22 kvm

Fastighet

Tomtarea
2665 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Rättigheter
Förmån: Officialservitut Väg, 0192-2020/4.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0192-03/28.1

Driftkostnader

El
20 000 kr
Vatten och avlopp
6 000 kr
Sotning
1 700 kr
Väg/samfällighetsavgift
7 000 kr
Renhållning
2 500 kr
Försäkring
5 320 kr
Total driftkostnad
ca 42 520 kr/år
Årlig elförbrukning
14 862 kwh
Kommentar
Uppgifterna är uppskattade efter nuvarande förhållande.
Fakta
  • Antal rum 2 rum varav sovrum 1
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea/Biarea 78kvm / 22kvm
  • Tomtarea 2665 kvm
  • Byggnadsår , okänt
ALLA BILDER
Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!Drömmen om ett rött torp med vita knutar kan bli sann!
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Peter Åstrand

Peter Åstrand

Fastighetsmäklare

0708-174204

peter@hushemsodertorn.se