Robin Oxelmark
Ansvarig Fastighetsmäklare

Robin Oxelmark

Mobil 072-253 72 32

E-post robin@hushemsodertorn.se

Visningar

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!

Varmt välkomna till Baltzars väg 9, belägen på höjden på en tyst och lugn återvändsgata. I ett omfamnande soligt läge med utsikt över härlig grönska finner Ni denna gedigna fastighet med fantastiska möjligheter för den större familjen. Varje plan har sitt eget badrum och generösa ytor, perfekt att fördela på en tonårsdel, en vuxen del, en småbarnsdel och ändå ha plats över till släkt och vänner som kommer på besök. En lummig och grönskande trädgård, uteplats på fram- och baksida, här bjuds Ni in till att avnjuta soligt härliga dagar från morgon till kväll. Uppfart och garage på tomten, trappa eller ramp till entrén, gör det väl förberett och behändigt för bl.a. småbarnsfamiljen med vagn m.m.
Området finner Ni barnvänligt med närhet till skola, förskola, buss och pendeltåg, restauranger, matbutiker, parker, idrottsanläggningar och mer därtill. Att bo i skärgården har sina fantastiska fördelar med närhet till hav, hamn och vacker natur, här finner Ni läget med cykelavstånd till bl.a. Nickstabadet med bad, camping och roliga aktiviteter för hela familjen.

Interiörbeskrivning

Entréplan fördelat på hall, badrum, kök, matplats, tvättstuga, vardagsrum samt två allrum/sällskapsrum.

Hall med hatthylla samt garderob för ytterkläder och god förvaring. Badrum med kakel och klinker, ljust och rymligt med vädringsfönster. Duschhörna, WC samt badrumsskåp med spegeldörrar ovan kommod. Takvärme.

Allrummen som idag används som matsal och sällskapsrum har tidigare varit två väl tilltagna sovrum och återställs med lätta medel till detta genom uppförande av en vägg. Det första allrummet har fönster mot entrésidan samt en garderob, och det andra med fönster och utgång mot balkong i vackert västerläge på höjden, njut av fin utsikt och sol in på kvällen!

Vardagsrum i vinkel öppet mot matplats och vidare mot köket, ingång till tvättstuga. Ljust med fönster i två väderstreck och lättmöblerad yta. Utgång till balkong. Matplats för ca 4-6 personer med möjlighet att vrida upp mot vardagsrummet för att duka långbord till firande av högtider och övriga sammankomster. Kök utrustat med över- och underskåp samt skafferi för god förvaring, diskbänk med dubbelho i rostfritt stål, diskmaskin, spis/ugn, köksfläkt samt kyl och frys. Utgång till hall.

Tvättstuga med plastmatta, torkskåp, varmvattenberedare, tvättmaskin, tvättho, vägghängt skåp, mangel samt vägghängt hyllsystem. Utgång till uteplats på entrésida.


Övre plan med ett ljust och luftigt allrum med plats för soffgrupp och diverse möblemang. Platsbyggd bokhylla, perfekt för bokmalen som vill rusta upp med önskvärd litteratur. Klädkammare med hyllor och underliggande klädstänger samt garderob.

Badrum från ca 2015 med klinkergolv och kaklade väggar i tidlösa materialval. Takfönster, wc, kommod, vägghängt badrumsskåp, spegel samt duschhörna. Golvvärme.
Sovrummet är rymligt och lättmöblerat med dubbel eller enkelsäng samt diverse möblemang. Fönster i syd. Två garderober för klädförvaring.


Suterrängvåning med gillestuga, två sovrum, förråd, badrum samt bastu.
Sovrum med utgång till uteplats och trädgård på baksidan.
Stort förråd med goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober, skapa en gedigen walk-in-closet, ha som hobbyrum eller fortsätt använda som förråd.

Badrum med plastmatta, våtrumstapet samt kakel. Duschhörna med duschvägg i råglas, wc, spegel med underliggande spotlights ovan kommod samt väggfast hyllsystem. Bastu med el-aggregat.

Gillestuga med generös sällskaps och aktivitetsyta med ljusinsläpp från fina glasblock i syd. Här är det bara att låta fantasin flöda fritt då möjligheterna är många, kanske är det den perfekta tonårsdelen, en fin lounge, konstateljé, lek och aktivitetsrum, kontor/verksamhetsyta för dig som jobbar hemifrån eller bara precis ett hobbyrum?

Sovrum med ingång från gillestugan, här med fönster mot husets baksida och fin utsikt mot träd och grönska, används idag som kontors och sällskapsyta men gör sig väl som just sovrum eller gästrum. Garderob.

Kortfakta:
- Fiber installerat.
- Garage med motordriven port.
- Badrum på varje plan.
- Badrum övervåning från ca 2015.
- Varmvattenberedare är bytts vid ett tillfälle, årtal okänt.
- Fönster är bytta löpande mellan 1986-2010.
- Ytterdörr bytt ca 2016.
- Cykelavstånd till Nickstaviken (Nickstabadet).
- Gångavstånd till pendeltåg och buss.
- Nära till skola och förskola.
- Nära till restauranger och matbutiker.
- Nära till idrottsanläggning med bl.a. fotbollsplan, ishockey, tennis, badminton, innebandy, hästhoppning, friidrott, padel mm.
- Hamnen bjuder på fint båtliv, vackra vyer och promenadstråk, restauranger, caféer, glassbarer, lekplatser och minigolf.

Obs! Barnen till ägaren sköter försäljningen av fastigheten och informationen kan därför vara begränsad.

Allmänt om området

Nära till centrum med många fina butiker, systembolag, apotek, STC, Gym on, Folkets hus med bibliotek och biograf. Willis, Mat Rix, Lidl, flera restauranger. Sjötelegrafen med bla Ica Maxi, Dollar Store, Elon, apotek, Friskis och Svettis. För barnen finns fina stadsparken bara några minuter bort. Nicksta badet, med badplats, hopptorn mm, fina strövområden längs med havet. Hamnen, rökeriet med fiskbutik, restauranger, lejonet och björnen glass, hamnbodar, minigolf, lekplats mm.

Fakta

Fakta

  • Antal rum 9 rum varav sovrum 4 - 5
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 178kvm / 47kvm
  • Tomtarea 1043 kvm

Övrigt

Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Nära Alhagens våtmarker som är ett fint naturområde med ett rikt fågelliv. Här finns fina promenad och joggingstråk. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Natvik 45
Adress
Baltzars väg 9
Postnummer
14945
Ort
Nynäshamn

Byggnad

Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
1½-plansvilla i suterrängvåning
Boarea
178 kvm
Biarea
47 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Antal rum
9
Fasad
Träpanel
Fönster
3-glas isoler
Stomme
Trä, betongbjälklag
Utv. plåtarbete
Plåt
Tak
Sadeltak, betongpannor
Grund
Suterräng, EW-grund (uppreglat golv)
Uppvärmning
Direktverkande el. (radiator/takvärme)
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Garage och förråd om ca 5 kvm.
Areakälla
taxeringsinformation

Fastighet

Tomtarea
1 043 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Stadsplan (1976-03-03)

Taxering

Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 089 000 kr
Markvärde
1 140 000 kr
Värdeår
1978
Totalt
3 229 000 kr
Skatt/Avgift
9287

Driftkostnader

El
36 259 kr
Vatten och avlopp
8 587 kr
Renhållning
2 240 kr
Försäkring
3 419 kr
Total driftkostnad
ca 50 505 kr/år
Antal i hushållet
1
Årlig elförbrukning
15 590 kwh
Kommentar
El: inkluderar uppvärmning Renhållning: 14-dagarstömning

Inteckningar/pantbrev

Totalt
550 000 kr

Energideklaration

Energideklaration
Genomförd, 04 Maj 2023
Energiklass
E
Energiprestanda Primärenergital
132 kwh/kvm och år

BILDER

Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!Fastigheten för dig som söker stor yta och härligt solläge!

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50