Beskrivning

Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.

Varmt välkomna till denna otroligt charmiga villa mitt i stan, med gångavstånd till precis allt Ni kan tänkas behöva! Härligt solläge uppe på en höjd på lugna Frejgatan. Nyrenoverat badrum från 2021, vackra trägolv och två fina sovrum på övre plan. Ett rum nere i källardel/suterräng med egen ingång i markplan, som med lite kärlek kan skapa ett riktigt mysigt och avskilt sovrum.

Allmänt om området

Centrum med många fina butiker, systembolag, apotek, Puls och Träning, Folkets hus med bibliotek och biograf. Willis, Lidl, flera restauranger. Sjötelegrafen med bla Ica Maxi, Dollar Store, Elon, apotek, Friskis och Svettis. För barnen finns fina stadsparken bara några minuter bort. Nicksta badet, med badplats, hopptorn mm, fina strövområden längs med havet. Hamnen, rökeriet med fiskbutik, restauranger, lejonet och björnen glass, hamnbodar mm

Övrigt

Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Interiörbeskrivning


Gedigen gjuten trappa upp till entrén, hall delvis med klinkergolv och ett anslutande vackert parkettgolv som är genomgående med ena sovrummet. Vacker tapet, sänkt tak med spotlights och nyinstallerad vindslucka med vikbar stege. Två fina sovrum med fondtapet och fönster mot husets entrésida, båda med plats för dubbelsäng.

Ombyggt och nyrenoverat badrum från 2021 med golvvärme, smakfulla materialval och hög standard. Vitt kakel och sobert mörkt klinkergolv som följer med upp på väggen i duschen. Regndusch med inbyggda hyllplan, vattenburen handukstork, WC, kommod, spegel och spotlights i taket.

Rakt fram från hallen finner Ni köket som idag är uppdelat på köksdel och matplats, med fönster i två väderstreck och vy mot Er grönskande trädgård. Gott om förvaring och bänkyta. Vitvaror i rostfritt stål, såsom spis med häll, fläkt, diskmaskin och delad kyl/frys.

Vägg i vägg med köket och med ingång från hallen når Ni vardagsrummet, här med plats för både soffa, mediacenter och matsalsmöbel. Vackert stavparkettgolv liknande det som är nylagt i hall och sovrum. Ljust och härligt sällskapsrum med vitmålade väggar och fönster i två väderstreck.

Källare i suterräng.
Trapp med inbyggd förvaring under, små fönster och genomgång runt dels till pannrum/verkstad och dels mot hall med utgång och tvättstugan.

Pannrum med förvaringsmöjligheter och WC. Vidare in finner Ni ett stort förråd/verkstad med snickeridel och målade vita väggar. Fortsatt genomgång till ett rum med vedspis och ljusinsläpp från ett litet fönster, ett perfekt rum att inreda till Ert tredje sovrum. Från detta rum finns dörr även in till tvättstugan, där det finns en duschplats. Tvättmaskin, torktumlare och plats att hänga tvätt. Vidare genom tvättstugan finner Ni den nedre hallen med en nyinstallerad ytterdörr med fönster.

Fantastisk tomt uppe på höjden på berget, ett ogenerat läge med en naturskön tomt. Både gräsmatta för barnens spring och lek, en grusad parkering med plats för flera bilar och vackra berghällar med fruktträd, jordgubbsland och grönska. Uteplatser som följer solens timmar, samt gångavstånd till centrum och allt ni kan tänkas behöva!

Kortfakta:
- Dränering utförd 2019.
- Ledningssystem för dagvatten 2019.
- Stambytt servisledningar för vatten och avlopp från huset ut till gatan 2019.
- Vedspisen är besiktigad och rökkanalen är glidjuten 2019.
- Badrummet på övervåningen ombyggt och renoverat 2021.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Idun 3
Adress
Frejgatan 18
Postnummer
14931
Ort
Nynäshamn

Byggnad

Byggnadsår
1939
Byggnadstyp
1-plansvilla med suterrängkällare
Boarea
65 kvm
Biarea
45 kvm
Antal sovrum
2 - 3
Antal rum
4
Fasad
Trä
Fönster
2-glas, några bytta till 3-glas (kopplade 2+1)
Utv. plåtarbete
Plåt
Tak
Tegelpannor
Grund
Betongplatta/källare
Uppvärmning
Luft/vatten-värmepump

Fastighet

Tomtarea
890 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Stadsplan Tomtindelning

Taxering

Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
648 000 kr
Markvärde
1 172 000 kr
Värdeår
1939
Totalt
1 820 000 kr
Skatt/Avgift
8524

Driftkostnader

El
19 654 kr
Vatten och avlopp
7 828 kr
Renhållning
2 992 kr
Försäkring
7 600 kr
Total driftkostnad
ca 38 074 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Obs. att nuvarande ägare ej har låtit sotat vedspisen under sin boendetid, varför denna kostnad inte står med i driften, men rökkanalen är glidgjuten och vedspisen är besiktigad och godkänd av sotaren.

Pantbrev

Totalt
1 974 000 kr

Energideklaration

Utförd
Genomförd
Datum
20 Maj 2019
Energiförbrukning
53 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
C
Energiprestanda Primärenergital
85 kwh/kvm och år
Fakta
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 2 - 3
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 65kvm / 45kvm
  • Tomtarea 890 kvm
ALLA BILDER
Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.Villa i centrala Nynäshamn med ett lugnt och härligt läge uppe på höjden.
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Sara Oxelmark

Sara Oxelmark

Fastighetsmäklare

0704-562516

sara@hushemsodertorn.se

Extra kontakt
Robin Agerstig

Robin Agerstig

Fastighetsmäklare

072-253 72 32

robin@hushemsodertorn.se