Anna Ohrgren Åstrand
Ansvarig Fastighetsmäklare

Anna Ohrgren Åstrand

Mobil 0708-551948

E-post anna@hushemsodertorn.se

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

Unik fastighet på Trehörningen!

Mycket välskött och trivsam villa anno 1920 med en atmosfär och charm som bara ett varsamt renoverat och välbevarat hus från förra sekelskiftet kan erbjuda. Fint renoverat/restaurerat med hjälp av arkitekt och med känsla för husets elegans och med tidlös stil och smak. Här finns det utrymme för allt och alla, stora middagar, mys vid någon av eldstäderna, flera sovrum och hemmakontoret , odla i växthuset och lek och odling i den fina uppvuxna trädgården, bilarna kan stå i och framför dubbelgaraget. Belägen på vackra ön Trehörningen i bedårande skärgårdsmiljö. Obs besiktning och energideklaration kommer att utföras samt fler bilder kommer att läggas ut på nätet.

Interiörbeskrivning

Välkommen in via de nya vackra specialbeställda pardörrarna.
I den stora delvis möblerbara hallen med kapprum finns en fin stram putsad öppenspis, vackert stengolv med golvvärme, väggfast sittplats att krypa upp i och njuta av brasan.
Stort allrum/vardagsrum med den ståtligaste av kakelugnar, som verkligen pryder sin plats mitt i blickfånget och sprider skön värme, härlig atmosfär med fönster i flera väderstreck och plats för flertalet sittgrupper, suverän plats att samla alla nära och kära.
Kök med matplats, köket är ombyggt och renoverat 2003, köksinredning i vitt från Marbodal med vitrindel och flertalet skåp och lådor med skålhandtag, vitmålad pärlspont på väggarna , utgång till altanen, och vidare mot växthuset samt tomten.
Sovrum idag gästrum med garderober, tidsenlig mönstrad tapet
WC/dusch, ombyggd och renoverad 2006 med kaklade väggar och klassiskt schackrutigt klinkergolv med golvvärme , förvaring, stora fönster, spegeldörr med överljus.
Övreplan
Möblerbar hall, en given plats för tv-mys/tonårshäng
Sovrum med kakelugn - obs ej fungerande , klädkammare
Sovrum med kakelugn idag hemmakontor
Sovrum med kakelugn, vacker tapet, klädkammare
Superfint badrum, ombyggt och renoverat 2014 wc/badkar, handfat, platsbyggd kaklad bänk, kaklade väggar , klinkergolv med golvvärme, fönster, spegeldörr med överljus.
Separat WC/handfat
Källarplan
Med gott om plats för förvaring och hobby.
Pannrum med bergvärmepanna Nibe Fighter från hösten 2019
Förråd
Snickeri/målarrum
Matkällare
Tvättstuga

Kort info
4 kakelugnar - 3 som fungerar, 1 är igensatt
Vackra bevarade detaljer, genomgående fina gamla trägolv, original fönster med sitt hand/munblåsta glas och småspröjsade rutor ger ett ljusinsläpp som inte går att önska mer av, spegeldörrar, kattvindar, vinklar och vrår.

INFO Boyta 132 och biyta 99 kvm enligt taxeringsinformationen, se areamätning utförd 2022-11-04, ligger som bilaga under dokument.

LITE ALLMÄNT OM HUSETS BYGGNADSSTIL.
Huset är uppfört på gränsen mellan stilarna jugend 1900-1910 och Nationalromantisk 1910-1920, Nationalromantiken bygger på en romantisk vurm för den genuina, trygga och välkända inhemska byggnadskulturen. Husen står ofta på naturstenssockel, spröjsade fönster ibland med blyinfattning. Villorna från denna tid har ibland allmogeinspirerad träarkitektur med branta tegeltak, och är ofta målade i faluröd. Det sker under denna tid en teknisk utveckling, huset förses med el och centralvärme, elspis, etc. Trots centralvärme byggs ofta stora, trivselskapande öppna spisar och/eller kakelugnar som skall påminna om äldre tiders gemenskap kring den öppna elden. Spisarna var ofta putsade. Fönstren förses med spröjs och släpper in mkt ljus via de smäckra snickerierna i karm och båge, de stängs ofta med en sk spanjolett. Fönstervirke väljs noggrant ut, sk kärnvirke och målas för första gången med vit kulör inom stadsmiljö. Portar från denna tid är ofta små, asymmetriskt placerade ofta indragna och undangömda. Inredning med målade träpaneler i tak, grova trägolv, rustika fasta sittmöbler. Snickerier, fodren något enklare än tidigare, liksidiga foder med samma profiler, pärlspontpaneler är populärt. Portal från sällskapsrum till salong, enkel dörrar till övriga rum. Köken hade vanligen en egen utgång för att köksbud och tjänstefolk inte skulle gå in finingången.

Allmänt om området

Trehörningen är en ö i norra Gårdsfjärden. Trehörningen blev under 1900-talets början ett centrum för Nynäshamns badortsverksamhet. Här byggdes bad-park och strand hotell med kallbadhus och casino. Hela Trehörningen har av länsantikvarien bedömts utgöra ett kulturhistoriskt och miljömässigt värdefullt bebyggelseområde som är Q-märkt i detaljplanen. Trehörningen, ön med tre hörn, hörde till egendomen Nynäs gård. Öns natur är typisk skärgårdslandskap. Från fastlandet leder Oscarsbron för bilar och Sofiabron för gång och cykelbro över till ön.

Fakta

Fakta

  • Antal rum 6 rum varav sovrum 5
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea 231kvm
  • Tomtarea 1763 kvm

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lunden 5
Adress
Grevgatan 7
Postnummer
14934
Ort
Nynäshamn

Byggnad

Byggnadsår
1920
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Boarea
231 kvm
Antal sovrum
5
Antal rum
6
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Tegelpannor
Grund
Betongplatta/källare
Uppvärmning
Bergvärme, eldstäder
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Dubbelgarage om ca 31 kvm, byggt 2010, plats för två bilar framför garaget
Areakälla
Faktiskt uppmätning SS 21054:2020
Kommentar för areakälla
övrig area- källarplan samt garage 147 kvm

Fastighet

Tomtarea
1 763 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Övrigt
Växthus
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Detaljplan Detaljplan

Taxering

Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 080 000 kr
Markvärde
2 990 000 kr
Värdeår
1929
Totalt
5 070 000 kr
Skatt/Avgift
9287

Driftkostnader

El
57 119 kr
Vatten och avlopp
10 000 kr
Sotning
1 000 kr
Renhållning
2 750 kr
Försäkring
12 000 kr
Total driftkostnad
ca 82 869 kr/år
Antal i hushållet
3
Årlig elförbrukning
17 500 kwh

Inteckningar/pantbrev

Totalt
4 241 000 kr

Energideklaration

Energideklaration
Beställd

Dokument

BILDER

Unik fastighet på Trehörningen!Unik fastighet på Trehörningen!Unik fastighet på Trehörningen!Unik fastighet på Trehörningen!Unik fastighet på Trehörningen!Unik fastighet på Trehörningen!Unik fastighet på Trehörningen!Unik fastighet på Trehörningen!Unik fastighet på Trehörningen!

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50