Beskrivning

Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!

Varmt välkomna ska Ni vara till Lappalund 14, en fantastisk fastighet med stora möjligheter för den egna företagaren eller familjen som behöver gott om utrymme för motorfordon eller hobbyverksamhet etc. Här bor Ni i en lugn och lantlig miljö i en fin villa med inglasat uterum samt altan i sydväst. Flertalet extra byggnader på tomten såsom växthus, två garage varav ett fristående om ca 98kvm, fristående förråd, carport och stor grusad uppfart. Nytt avlopp från 2017 och nytt tak på huvudbyggnaden från 2013. Tveka inte på att höra av er till ansvarig mäklare för mer info redan idag!

Interiörbeskrivning


Välkomnande entré och farstukvist med plats för cafégrupp till mysiga fikastunder.

Väl inne finner ni en ljus och rymlig hall med laminatgolv som även löper genom kontorsdel samt vardagsrum. Vitmålade väggar. God plats till att kunna hänga av sig ytterkläderna.

Direkt till vänster finner ni gästtoaletten med plastmatta och vitmålade väggar. WC, kommod, badrumsskåp med spegel och vädringsfönster.

Vidare från hallen till höger har Ni köket med plastmatta, vitmålade väggar och ett härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Över- och underskåp i vitt, diskbänk i rostfritt stål och köksbänk i massivt trä. Vit spis/ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Köksfläkt i glas och borstat stål. Plats till matgrupp för 4-6 personer.

Från köket och till höger har Ni ett ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp, mediacenter samt diverse möblemang. Fönster i två väderstreck.
Kliv ut i det härliga stora uterummet och öppna upp samtliga skjutpartier för en naturnära känsla och njut! Installerad infravärme samt spotlights. Vidare når Ni två altaner i söder med sol hela dagen.

I hallen från vardagsrummet har Ni inbyggda garderober för god förvaring följt av badrummet. Badrummet med kaklade väggar och plastmatta i ljus kulör. WC, kommod, badrumsskåp med spegel, badkar, handdukstork och vädringsfönster.

Härnäst har Ni kontorsdelen, öppet, ljust och perfekt för ändamålet. Här med fönster mot entrésidan och trädgården samt garderob.

Från kontorsdelen nås samtliga sovrum. Det första sovrummet är beklätt med ett vackert ytbehandlat trägolv och vitmålade väggar, används idag som barnrum. Fönster mot entrésida.

Master bedroom är generöst tilltaget i storlek och ger god plats för dubbelsäng, nattduksbord samt diverse möblemang. Inbyggda garderober och fina hyllplan, perfekt som sminkhörna. Vitmålade väggar, laminatgolv och fönster mot baksida.

Det tredje sovrummet har slipade trägolv, vitmålade väggar samt fondtapet, används idag som barnrum. Lättmöblerat rum med gott om utrymme för säng och diverse möblemang. Fönster mot baksidan.Källarplan:

Relaxdel med bastu samt dusch med klinker, kaklade väggar och vädringsfönster. Stort rum där fantasin kan flöda fritt för inredning och användningsområde. Varför inte löpa linan ut med ett härligt spabad?

Tvättstuga med gråmålat golv samt vitmålade väggar. Tvättställ i rostfritt stål med trådbackar för god förvaring. Tvättmaskin och torktumlare, väggfast hyllplan samt vädringsfönster i två väderstreck.

Garage samt tre stora förrådsutrymmen att disponera. (Se planskiss)

Pannrum med bergvärmepanna samt kombinerad ved och oljepanna.


Övriga byggnader på tomten:

Garage om ca 98 kvm fördelat på två rum. Fjärrstyrd elektriskt port. Indragen el (egen mätare). Vatten framdraget men ej inkopplat. Vattenburen golvvärme via elpatron. Flera trefaskontakter installerade. Avlopp ej inkopplat. Samtliga maskiner är lös egendom och ingår inte i köpet av fastigheten.

Infart med plats för flera bilar. Carport, växthus (se mer under rubriken växthus nedan), förråd, hönshus/gård med indragen el. Damm med vattenfall.KORTFAKTA:

Tak 2013:
Ny underlagspapp.
Ny läckt.
Nya betongpannor.
Nya hängrännor och stuprör.
Nya vindskivor och knutbrädor.

Altan/uterum 2015:
Ny trall på ute och inne-del.
Nya reglar på ute-del. Några äldre är kvar som var i bra skick.
Nya fönster och dörr partier (2016).
Isolerat väggar.

Lilla toaletten 2015:
Nytt golv.
Ny snålspolande toalett.

Kök 2016:
Stommar och skåp målade. Delvis ombyggda för att få plats med diskmaskin och hel kyl och frys. Även höjt hela köksbänk till närmare standardhöjd.
Nya handtag på skåp och lådor.
Nytt golv.
Nya vitvaror, kyl, frys, diskmaskin, spis (5 års garanti från 2016-01-28 till 2021-01-28).
Ny köksfläkt.
Nytt kakel.
Ny diskbänk.
Nytt isolerglas fönster mot söder (2020).
Ny blandare, Snålspolande och värmebesparande. (Utbytt på garanti 2018).
Ny matning från el-central till kyl och frys (Automatsäkringar).
Ny matning från el-central till diskmaskin (Automatsäkringar).

Avlopp 2017:
Ny slamavskiljare med markbädd.
Rens / spolbrunnar, avluftning och kontrollbrunn.
Avloppet från stora garaget (i lilla rummet) ej inkopplat.

Växthus 2019:
Nergrävt och murat med lecablock.
Platonmatta runt grunden.
Isolerat med frigolit runt grunden.
Förberett för vatten och el (indraget till hus men ej inkopplat).
Avloppet från diskbänken går ut i ett dräneringsrör norr om växthuset.

Tvättstuga 2020:
Ny tvättmaskin och torktumlare (dec 2019).
Flytspacklat golv.
Målat golv.
Putsat och målat väggar

Förråd under farstu 2020:
Putsat väggar och målat.

Övrigt:
Golv i hall och vardagsrum (2009).
Slipat och lackat originalgolven i dom mindre sovrummen (2012).
Bergvärmepanna 2002 (cirkulationspump bytt 2019).
Garage byggt 1999.
Jordkällare.
Flera badplatser finns i närområdet.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Skärlinge 5:3
Adress
Lappalund 14
Postnummer
14897
Ort
Sorunda

Byggnad

Byggnadsår
1963, Obs! ej fastställt.
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Boarea
96 kvm
Biarea
96 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
5
Fasad
Aluminium, trä
Fönster
2- och 3-glas
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor, mellangjutet betonggolv
Uppvärmning
Bergvärme huvudbyggnad, elpatron garage. Vattenburen.
Ventilation
Självdrag

Fastighet

Tomtarea
2259 kvm
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp - slamavskiljare och markbädd. Brunn/vatten delas med en granne.

Taxering

Taxeringsår
2018
Typkod
220
Byggnadsvärde
1 540 000 kr
Markvärde
705 000 kr
Värdeår
1961
Totalt
2 245 000 kr
Skatt/Avgift
8349

Driftkostnader

El
24 755 kr
Vatten och avlopp
3 619 kr
Renhållning
2 208 kr
Försäkring
5 708 kr
Total driftkostnad
ca 36 290 kr/år
Antal i hushållet
4
Årlig elförbrukning
16 827 kwh
Kommentar
Uppvärmning är inkluderat i elkostnaden
Renhållning avser sophämtning

V/A: Vatten delas med en granne via separat pumphus. Elförsörjningen till detta går på ett eget el abonnemang som nuvarande ägare står på. Totalsumman på detta per år är ca 2800 kr. Ca 1 396 kr/ år är den del som avser denna fastighet.

V/A: Avlopp: Kostnaden för slamtömning / År ca 2231:-

Pantbrev

Totalt
2 176 000 kr

Energideklaration

Utförd
Genomförd
Datum
15 Juli 2020
Energiklass
D
Energiprestanda Primärenergital
102 kwh/kvm och år
Fakta
  • Antal rum 5 rum varav sovrum 3
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 96kvm / 96kvm
  • Tomtarea 2259 kvm
  • Byggnadsår 1963, Obs! ej fastställt.
Budgivning pågår
ALLA BILDER
Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!Charmigt läge med stort fristående garage/verkstad om ca 98kvm!
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Robin Agerstig

Robin Agerstig

Fastighetsmäklare

072-253 72 32

robin@hushemsodertorn.se

Extra kontakt