Sara Oxelmark
Ansvarig Fastighetsmäklare

Sara Oxelmark

Mobil 0704-562516

E-post sara@hushemsodertorn.se

Robin Oxelmark
Fastighetsmäklare

Robin Oxelmark

Mobil 072-253 72 32

E-post robin@hushemsodertorn.se

Visningar

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!

Varmt välkomna till Malmgatan 14 och denna magiska villa mitt i stan från 1932 med tidlös charm, påkostade materialval och ett riktigt bra läge med hörntomt. Vackert kuperad tomt med plats för spring och lek, inbäddat i grönskan endast ett stenkast från mataffär, restauranger och kommunikationer etc. Det perfekta boendet för den stora barnfamiljen, eller för den som har egen firma eller kanske vill kunna hyra ut en del av huset.

SE HIT! Perfekt tillfälle för den som vill undersöka möjligheten att projektera för annat än 1-2 familjshus - här finner Ni en generös byggrätt på 1/5-del av tomten och unika möjligheter! Nuvarande ägare har tidigare haft planer på att undersöka möjligheten att uppföra hyreslägenheter eller dyl. på tomten samt att omvandla befintligt hus till flerfamiljshus, se bifogat säljarens egna förslag, och se även bifogat handlingar ang. byggrätten från kommunen. Kontakta mäklaren och Nynäshamns Kommun för mer info.

Interiörbeskrivning

Hall med trapphus och en inre hall med sobra snickerier nymålat i gått och vitt, ett matchande rutigt golv ovanpå ett tidigare plomberat badrum samt ett såpat rustikt original träplankgolv. Inbyggda hyllplan och ett inre kapprum. Liten toalett med WC, handfat och fönster.

Rakt fram kliver Ni in i det ståtliga sällskapsrummen där tidigare sovrum idag huserar en vacker matsal, med fönster i två väderstreck och charmiga träplankgolv som är genomgående med samtliga rum. Här kan ni med fördel duka upp med långbord, samtidigt som den andra delen erbjuder generösa utrymmen för stor soffa intill den unika eldstaden och dess grova putsade vägg ömt framtaget bakom för att framhäva husets charmiga inre.

Genomgång vidare ut till kök med matplats, vilket också nås via hallen. Här med stora fönster mot baksidan samt altandörr ut till en gjuten platta intill den generöst tilltagna uteplatsen, en trädäckad altan omgiven av trädgårdens vackra natur. Här sitter ni omfamnade av grönskan där grillkvällarna får en härlig avrundning med kaffe och avec i lusthuset. Denna romantiska trädgård är ett magiskt upptäcksland för barnen med plats för mycket spring och lek. Lekstuga och träkoja finns i trädgården.

Köket är väl utrustat med stor kyl och frys i rostfritt stål, integrerad diskmaskin och en svart fläktkåpa som matchar den fina inbyggda ugnen i svart. Intill murstocken finns väggfast gammalt skåp med underliggande radiator och lufthål. Mitt emot köksdelen och matplatsen pryds hela väggen av ett vackert väggfast bänk- och överskåp i teak.

Trapp ner till suterrängvåningen med egen ingång, relativt stora fönster och optimala ytor för den egna företagaren eller för den som kanske vill hyra ut en del. Här finns en egen ingång samt en avdelning med två rum, ett stort med kokvrå och pannrum med ett enklare badrum intill, här med duschkabin, WC och handfat.
I den andra delen ligger ett vackert klinkergolv som binder samman den stor tvättstugan med er RELAX-avdelning. Vitmålade väggar och infällda spotlights i taket. Tvättmaskin, torktumlare, tvättho och riktigt bra arbetsytor. En charmig rödmålad dörr leder er till det stora rustika mat- och vinkällaren.

Magisk RELAX som andas egentid och lugn. Ta ett långt avkopplande bad, njut av den smakfulla regnduschen eller bjud in vännerna till en lyxig bastukväll i den påkostade bastun med glasväggar och vedeldad aggregat. Stilfulla materialval och genomtänkta lösningar. Infällda spotlights, stora vita väggkakelplattor, blandare i mässing och sober kommod i grön kulör med rund spegel. Liten separat toalett med WC, handfat och spegel. Skåp under trappen, med bakomliggande förberett avloppsanslutning.

Övre plan rymmer en liten toalett med WC och handfat, samt fyra charmiga sovrum - alla med inbyggda förvaringslösningar såsom garderober, hyllplan och liten klädkammare med fönster. Stora vackra fönsterpartier och charmiga originalträgolv överallt. Hela huset andas 30-tal med all den charm som det innebär och många unika detaljer har vårdats ömt genom åren och bevarats. Trapphuset fortsätter upp till en stor inredningsbar vind uppdelat på två rum med fönster i två olika väderstreck.


Kortfakta:

- Fiber finns installerat.
- Förberett för VA till framtida ev. tillbyggnad/garage.
- Nära gångavstånd till buss, tåg, matbutiker, restauranger och förskola.


Utförda renoveringar:

2011 - Nya ytskikt i stort sett hela huset inkl. gipsning, målning, nya snickerier och taklister. Nya läktade gipsade tak i vardagsrum, kök och sovrum.
Nytt kök, slipade trägolv lutade och såpade. Nytt element i kök.

2012 - Installerat kamin i vardagsrum. Renovering av 3st skorstenkanaler med keramiskt bruk för braskamin, bastu och vedpanna.

2013 - Vatten och avlopp bytt ut till service i gatan.
Avlopp och 50mm vattenslang draget och förberett för tillbyggnad/garage i shakt jämte källardörr.
2013/2014 - Dränering av grund ut till ny stenkista, isolering av grund och källargolv med isodrän. Putsning av samtliga källarväggar, uppregling av källartak samt gipsning, målning av källare, infällning av led spotlights med infällda värmeskydds lådor, vattenburen golvvärme i källare, ny och om dragning av VVS i golv, väggar och tak. Nya avloppstammar i hela källaren med gott om brunnar och avsättningar för duschar, toalett, tvättstuga mm.
Flytspackling av hela källaren för fall till div. brunnar. Nytt badrum, ny tvättstuga och ny toalett i källare. Ny bastu i glas.
Byte av samtliga element termostater.
Ny elscentral i källare samt om dragning av el-trådar i stort.

2014 - Ny altan på ca 60kvm. Ny Kyl och frys. Ny Tvätt- och torktumlare.

2017 - Återställning av hall från handikappanpassad dusch. Pluggat avlopp (bilder finns).

2019 - Byggnation av pentry samt enkel toa, handfat duschkabin i pannrum.

2022 - Renovering, målning av hall. Nytt golv i halva hallen samt i lilla toaletten med ny WC och blandare.

Allmänt om området

Gångavstånd till; Centrum med många fina butiker, systembolag, apotek, Puls och Träning, Folkets hus med bibliotek och biograf. Willis, Lidl, flera restauranger. Sjötelegrafen med bla Ica Maxi, Dollar Store, Elon, apotek, Friskis och Svettis. För barnen finns fina stadsparken bara några minuter bort. Nicksta badet, med badplats, hopptorn mm, fina strövområden längs med havet. Hamnen, rökeriet med fiskbutik, restauranger, lejonet och björnen glass, hamnbodar mm

Fakta

Fakta

  • Antal rum 6 rum varav sovrum 4 - 6
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 151kvm / 81kvm
  • Tomtarea 1397 kvm

Övrigt

Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Järven 6
Adress
Malmgatan 14
Postnummer
14940
Ort
Nynäshamn

Byggnad

Byggnadsår
1932
Byggnadstyp
3-plansvilla i suterräng
Boarea
151 kvm
Biarea
81 kvm
Antal sovrum
4 - 6
Antal rum
6
Fasad
Eternit
Fönster
2-glas
Tak
Tegelpannor
Grund
Betongplatta/källare
Uppvärmning
Vattenburet system med en luft/vatten-värmepump (2004), vedpanna och eldstad
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Carport, lusthus, lekstuga och träkoja.
Areakälla
säljarens information

Fastighet

Tomtarea
1397 kvm
Tomttyp
Trädgårds och naturtomt
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Stadsplan Tomtindelning

Taxering

Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 343 000 kr
Markvärde
1 299 000 kr
Värdeår
1932
Totalt
2 642 000 kr
Skatt/Avgift
8874

Driftkostnader

El
40 000 kr
Vatten och avlopp
6 269 kr
Sotning
350 kr
Renhållning
2 095 kr
Försäkring
6 890 kr
Total driftkostnad
ca 55 604 kr/år
Antal i hushållet
1
Årlig elförbrukning
19 000 kwh
Kommentar
- Huset har brukats några helger under 2021 men stått uppvärmt hela tiden. Det har inte bott någon permanent i huset sedan Juni 2020. Under 2018 när huset var bebott av 4st personer låg den totala elkostnaden på 33.000kr/år och elförbrukningen på 25.000kWh/år). - Sotning var tredje år då braskaminen bara används som sekundär uppvärmning. - Ved-pannan fungerar, men för att använda den regelbundet behövs det kompletteras med ett större expansionskärl.

Inteckningar/pantbrev

Totalt
2 635 400 kr

Energideklaration

Energideklaration
Genomförd, 12 Maj 2022
Energiklass
F
Energiprestanda Primärenergital
174 kwh/kvm och år

BILDER

Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!Stor villa från tidigt 30-tal med tidlös charm, generös byggrätt och unika möjligheter!

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50