Sara Oxelmark
Ansvarig Fastighetsmäklare

Sara Oxelmark

Mobil 0704-562516

E-post sara@hushemsodertorn.se

Robin Oxelmark
Fastighetsmäklare

Robin Oxelmark

Mobil 072-253 72 32

E-post robin@hushemsodertorn.se

Visningar

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!

Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, ett optimalt läge och ytterst välskött. Fin villa med 4-6 sovrum samt två stora allrum. Smakfullt renoverat badrum från 2017 och trivsamt kök från 2012 med plats för stort matbord. Bergvärme installerad 2006 och fiber installerat 2021. Stor trädäckad altan med jacuzzi och glasräcke. Här kan ni sitta helt ostört och njuta av den vackra utsikten ut över den egna ängen och skogen.

Fristående dubbelgarage med förråd samt trivsamt vidbyggt uterum, här med öppningsbara glaspartier, öppen spis och bardisk med kylskåp.
Stall byggt 1996 med tre boxar, spolplats och stort rum för hö. Kennelbyggnad med flertalet hundboxar samt kök, tvättstuga och inredda rum i egenskap av kontor eller kanske övernattning. Inhägnad rastgård på baksidan mot skogen. Carport och separat garage/verkstad.
Kattkennel i separat byggnad med flera kattboxar, vissa med kattlucka och inhägnad balkong. Gäststuga om ca 16kvm med delvis inglasad balkong/farstu samt indragen el.

Listan kan göras lång med vad just denna fastighet har att erbjuda! Potentialen är stor att använda den som en gård med hänsyn till fastighetens egenskaper, men då bör man undersöka möjligheten att taxera om fastigheten från småhusenhet till lantbruksenhet. Kontakta ansvarig mäklare för visning!

Interiörbeskrivning

Välkomnande entré, hall med klinkergolv som är enhetligt med en del av köket, plats för hatthylla och en gästtoalett med klinkers, WC, kommod och spegel. Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stora fönster mot husets entrésida. Fint trestavigt parkettgolv genomgående med del av köket. Delvis öppen planlösning mot köket med sin enorma matplats – här med gott om plats för de familjära stunderna. Duka långbord och njut av härliga middagar tillsamman. Fint kök i trä med rejäla arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Spis med häll, fläkt och diskmaskin. Ugn inbyggd i bekväm arbetshöjd och stor kyl. Frysbox finns nere i källaren. Två altandörrar i helglas mot baksidan leder Er ut till en fin stenläggning samt trädäckad altan i olika etapper med glasräcke och lyxigt SPA-bad. Här kan Ni njuta ett avkopplande bad helt ostört med utsikt ut över ägorna. Den stora tomten sträcker sig långt bort mot ett avslutande skogsparti, en fin gräsmatta där hästarna gick och betade för ca 18 år sedan. Vidbyggt med dubbelgaraget finns ett generöst tilltaget uterum med skjutbara glaspartier och utekök med bänkyta och kyl. Plats för stort matbord även här och med ett ogenerat lugnt läge och naturen som din närmsta granne. Här finns även en öppen spis (ej i bruk).

En halvtrappa upp finner ni fyra fina sovrum samt ett helkaklat badrum från 2017. Master bedroom vetter mot husets entrésida och har inbyggda garderober med skjutdörrar. De övriga tre sovrummen vetter mot husets baksida där ena har utgång till den trädäckade altanen. Badrum i sober stil med WC, dusch med mönstrade vikdörrar i delvis frostat glas, kommod med dubbla handfat, stor spegel och väggfast förvaring.

En halvtrappa ner från hallen kommer ni till ett mysigt sällskapsrum, här med små fönster mot husgaveln och en öppen spis med insats. Anslutning till två mindre rum varav ena idag nyttjas som kontor och det andra som bar med öppen planlösning mot sällskapsrummet. Vidare en halvtrappa ner kommer ni till det nedersta källarplanet med ett stort hobbyrum/förråd, pannrum, badrum med WC/dusch, bastu och tvättstuga med utgång till tomten.

Fakta

Fakta

  • Antal rum 8 rum varav sovrum 4 - 6
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/Biarea 124kvm / 124kvm
  • Tomtarea 30862 kvm

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lundby 1:116
Adress
Rensättravägen 1
Postnummer
13794
Ort
Norra Sorunda

Byggnad

Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Boarea
124 kvm
Biarea
124 kvm
Antal sovrum
4 - 6
Antal rum
8
Fasad
Trä & kalksandsten
Fönster
Fönster med isolerglaskassetter
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta/källare
Uppvärmning
Bergvärme
Övriga byggnader
Kennelbyggnad med stor delvis inredd vind och vidbyggd stall samt carport.
Kennelbyggnaden har ett kök med enkel kokplatta, mindre kylskåp, diskbänk och ho med varmt och kallt vatten. Tvättstuga med tvättmaskin, liten duschhörna och varmvattenberedare. Pannrum med vedpanna som endast värmer kennelbyggnadens entréplan. 19st hundboxar varav 10st är godkända i storlek för användning (de mindre kan man göra större vid behov genom att öppna emellan).
Stallet är inrett med 3st boxar varav en är lite mindre. En spolplats, varmvattenberedare och ovanför stallet finns ett stort rum för hö. Gödselplatta saknas.

Kattkennel med underliggande garage/verkstad.
7st kattboxar varav 3st av dem har kattlucka och egen liten balkong. Diskbänk och ho med kallvatten samt el finns. Under finns ett garage/verkstad om ca 6x7 meter. Här finns också vattenpumpen.

Inredd gäststuga om ca 4x4 meter med indragen el. Delvis inglasad farstu/uteplats.

Dubbelgarage med förråd och uterum.
Garaget är ca 7,0x5,90 meter med två elektriska portar och öppet mot ett förråd som är 3,40 meter brett. Vidbyggt uterum med skjutbara glaspartier och bardisk med kyl. Här finns även en öppen spis (ej i bruk).
Areakälla
taxeringsinformation

Fastighet

Tomtarea
30 862 kvm
Beskrivning uteplats
Trädäckad altan i olika etapper, stenläggning och inglasat uterum.
Beskrivning bilplats
Dubbelgarage, stor grusad uppfart samt ytterligare garage/verkstad i sep. byggnad.
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om, egen brunn vid garaget. Enligt säljarens så finns det även ett äldre servitut (icke inskrivet) på brunn för vatten på Pipartorps ägor, belägen mellan Stenbrinken och Rensättra. Enskilt avlopp, åläggande från SMOHF finns och säljaren har åtagit sig att anlägga nytt avlopp (slamavskiljare med infiltrationsbädd).
Plan
Fornlämning (1 st)
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Lundby GA:7 ändamål: Vägar

Taxering

Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 122 000 kr
Markvärde
900 000 kr
Värdeår
1978
Totalt
3 022 000 kr
Skatt/Avgift
9287

Driftkostnader

El
39 157 kr
Vatten och avlopp
3 356 kr
Sotning
144 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 107 kr
Renhållning
1 964 kr
Försäkring
5 122 kr
Total driftkostnad
ca 53 850 kr/år
Antal i hushållet
2
Årlig elförbrukning
24 404 kwh
Kommentar
Säljaren har idag ett TV-paket på Viasat för ca 4.020kr/åt. Sotning sker ej varje år, kostanden per gång är ca 576kr. VA = Slamsugning via SRV 2ggr/år. Renhållning = Sophämtning med 14-dagarstömning.

Inteckningar/pantbrev

Totalt
402 700 kr

Energideklaration

Energideklaration
Genomförd, 12 Oktober 2021
Energiklass
C
Energiprestanda Primärenergital
79 kwh/kvm och år

BILDER

Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!Magnifik fastighet med egenskaper av en gård, optimalt läge & ytterst välskött!

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50