Beskrivning

Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?

Stort och rymligt timmerhus, mycket lämpligt som generationsboende eller kanske hyra ut en del och bo gratis! Här finns det många möjligheter! Huset är byggt 1991 och tillbyggt 2004-2014. Bergvärme, vattenburen golvvärme i hela huset. Det är två huskroppar som är sammanbyggda till ett stort hus om ca 344 kvm. Huset kan med fördel användas som två separata boende med var sin entré. Framför huset finns en stor altan i söder med en nedfälld pool och öppen spis. Vissa arbeten återstår att färdigställa.

Interiörbeskrivning

Välkommen in! Entré med kapprum, öppet mot vardagsrummet och trapphus.
Vardagsrummet har en härlig rymd - öppet till nock och med en stor mäktig murad öppenspis med insats i blickfånget, skapar ett fantastiskt rum att samla alla nära och kära. Utgång till den generösa härliga altanen.
Köket är utrustat med såväl spishäll som gasspis, inbyggd ugn och micro, diskmaskin, kyl/frys, två diskhoar, en dubbelho och en enkelho.
Tvättstuga med tvättpelare, här står även en extra frys. Från tvättstugan vidare in till den andra huskroppen ( här går det att stänga igen för att skapa två separata bostäder.) Förrådsutrymme med garderobsvägg. Arbetsrum/bibliotek med platsbyggda bokhyllor, det perfekta hemma kontoret. Klädkammare. WC/dusch med helkalade väggar samt klinkergolv och mysig bastu.
På övre plan finns fyra sovrum varav ett med utgång till balkongen, det stora sovrummet kan enkelt göras om till loft (allrum) som det var ursprungligen. Hela övre plan har enhetligt parkettgolv. Badrum med wc och inbyggt badkar, helkaklade väggar och klinkergolv, dubbla handfat i kommod.

Den tillbyggda delen har egen entré med hall och trappa till övre plan. Rum förberett för tvättstuga med groventré. Rum förberett för badrum. Sovrum. Allrum förberett för kök, även här finns en trappa till övre plan samt utgång till altanen på framsidan. Rum med öppenspis, utgång till altan.
Pannrum med bergvärmepanna och ett separat rum med varmvattenberedaren.
Övre plan består av tre mindre sovrum samt ett större sovrum. Rum förberett för badrum.
Torndelen består av ett rum med trappa till utsiktstornet samt trappa till entréplan.

Framför huset finns en stor altan i söder med nedfälld pool och en öppen spis, perfekt för mysiga sommardagar och kvällar. (Poolen behöver ny liner)

Övrigt:
Gamla delen av huset behöver delvis renoveras och nya delen av huset färdigställas, rördragningar och avlopp mm är klart.

Fakta om bostaden

Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Södra Bromsätra 1:2
Adress
Södra Bromsätra 12
Postnummer
14897
Ort
Sorunda

Byggnad

Byggnadsår
1991, Ombyggt 2004-2014
Byggnadstyp
2-plansvilla
Boarea
344 kvm
Antal sovrum
10
Antal rum
13
Fasad
Timmer
Fönster
3-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Bergvärme
Övriga byggnader
Frigga om ca 10 kvm

Fastighet

Tomtarea
4412 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Taxering

Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
4 369 000 kr
Markvärde
834 000 kr
Värdeår
2002
Totalt
5 203 000 kr
Skatt/Avgift
8524

Pantbrev

Totalt
3 643 000 kr

Energideklaration

Utförd
Genomförd
Datum
28 Mars 2019
Energiförbrukning
56 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
C
Energiprestanda Primärenergital
89 kwh/kvm och år
Fakta
  • Antal rum 13 rum varav sovrum 10
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea 344kvm
  • Tomtarea 4412 kvm
  • Byggnadsår 1991, Ombyggt 2004-2014
ALLA BILDER
Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?Söker du ett rymligt boende på landet utan stress och buller ?
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Peter Åstrand

Peter Åstrand

Fastighetsmäklare

0708-174204

peter@hushemsodertorn.se

Extra kontakt