Peter Åstrand
Ansvarig Fastighetsmäklare

Peter Åstrand

Mobil 0708-174204

E-post peter@hushemsodertorn.se

Visningar

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.

Har du höga krav på boendet och behöver plats med stora maskiner och bilar kan det här vara något för dej. Välskött hus med dubbelgarage och maskinhall med hög takhöjd (ca 4 m) , tryckluft, vatten och avlopp. Möjlighet till båtplats.

Välkommen till ett hus med hög standard och fina materialval. Här kan du flytta in och trivas på en gång. Har du dessutom behov av stora ekonomibyggnader som stor maskinhall ( ca 4 m takhöjd) och extra stort garage kan det här vara något för dej. Huset är uppvärmt med bergvärme och har en ny avloppsanläggning från år 2019. Boningshuset totalrenoverades, byggdes om och till 2007 med flera fina burspråk och altaner samt ett fantastiskt inglasat uterum. Vattenburen golvvärme i hela entréplan samt större delen av källarplan. Entréplanet har ett vackert ekplanksgolv och källaren ett praktiskt klinkergolv. I vardagsrummet finns en ståtlig kakelugn som både värmer och är fin. Möjlighet till båtplats.

Interiörbeskrivning

Entréplan
Välkommen in i den ljusa rymliga hallen med en vacker gammalsvensk tapet, runt spröjsat fönster, klinkergolv, garderob samt trappa ner till källarplan. Vardagsrummet som delvis är öppet mot hallen har en ståtlig kakelugn för mysiga höst och vinterkvällar. Vardagsrummet har ett fint burspråk med vackra spröjsade fönster med markis, falsat plåttak, utgång finns till den påkostade inglasade altanen med egen luftvärmepump/ac från Daikin.
Underbart kök med matplats i burspråk och plats för 10 personer, flera vackert spröjsade fönster med markis samt spröjsade dubbeldörrar ut till altanen på framsidan av huset. Även detta burspråk har ett fint falsat plåttak. Köket är utrustat med hel kyl och frys, spishäll(induktion), ugn, fläkt samt diskmaskin, bänkskivor i ljus granit och beiget kakel vid arbetsytorna, skåpsluckor i ek spotlights i tak.
Det exklusiva badrummet på entréplan har ett nåtat teakgolv samt ljust klinkergolv vid duschhörnan, vitt kaklade väggar, vackert runt spröjsat fönster, WC, handfat i kommod med flera skåp, handdukstork och duschhörna.
Stort sovrum med en blå fondväggstapet, inbyggd garderobsvägg samt utgång till altan på baksidan av huset. Sovrum två är mindre, här finns en garderob, ljusa väggar, detta rum har använts som arbetsrum. Sovrum tre är stort, detta sovrum har hiss till källarplan samt utgång till altanen, ljusa väggar. (Hissen bör kontrolleras av behörig då den inte använts av nuvarande ägare)
Hela övre plan har vattenburen golvvärme, även badrum och hall. Genomgående vackert ekplanksgolv på övre plan förrutom i hall och badrum.

Källarplan
Källaren har till större delen ett ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme, det är dock inte golvvärme i hela källarplanet.
Badrum med ljust klinkergolv med golvvärme samt kakel i blått och vitt på väggen. Bubbelbadkar samt duschplats. WC, handfat i kommod, handdukstork, spotlights i tak.
Hall med en vedkamin och en läcker fondvägg, plats för fåtöljer och bord, garderober.
Sovrum med parkettgolv, blå fondvägg och i övrigt vitmmålade väggar, garderober.
Tvättstuga med klinkergolv och vitt kakel med blå bård på väggen, tvättmaskin och torrktumlare från Miele.
Gästrum/allrum med fönster.
Fårråd/ verkstad, här finns även hissen som går till entréplanet.
Till källaren finns en groventré för att enkelt ta sig in och ut från källarplan.
Övrigt
Huset är utrustat med larm från Verisure.
Avloppsanläggningen är nyligen omgjord (2019)
Nuvarande ägare hyr en båtplats med segelbåtsdjup och boj för ca 2000:-/år

Fakta

Fakta

  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Avstyckad gård
  • Boarea/Biarea 126kvm / 110kvm
  • Tomtarea 2846 kvm

Fakta om bostaden

Hustyp
Avstyckad gård
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Skärlinge 5:1
Adress
Lappalund 11
Postnummer
14897
Ort
Sorunda

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Boarea
126 kvm
Biarea
110 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
4
Fasad
Trä
Fönster
3-glas isolerglas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä/betong
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Bergvärme -07
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Renoverat och ombyggt 2007.
Enl taxering är Boa 96 kvm och Bia 96. Uppmätning gjord 26/3 -19 av Enspecta enl norm ss 21054:2009 där resultatet blev Bo area 126,62 kvm, Bi area 110,87 kvm
Övriga byggnader
Stort isolerat dubbelgarage med tillgång till tryckluft.
Uppvärmd maskinhall om ca 90 kvm med takhöjd om ca 4 m med vatten och tryckluft. Dörr finns mellan garage och maskinhall som är sammankopplade via en trappa.
Areakälla
taxeringsinformation

Fastighet

Tomtarea
2846 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Rättigheter
Last: Officialservitut Väg, 01-SOU-1861.1

Taxering

Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 314 000 kr
Markvärde
987 000 kr
Värdeår
1948
Totalt
2 301 000 kr
Skatt/Avgift
9287

Driftkostnader

El
35 672 kr
Vatten och avlopp
2 328 kr
Renhållning
2 096 kr
Försäkring
3 648 kr
Total driftkostnad
ca 43 744 kr/år
Årlig elförbrukning
19 537 kwh

Inteckningar/pantbrev

Totalt
2 196 000 kr

Energideklaration

Energideklaration
Genomförd, 28 Mars 2019
Energiförbrukning
44 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
C
Energiprestanda Primärenergital
70 kwh/kvm och år

BILDER

För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.För den kräsna egenföretagaren med behov av maskinhall och garage.

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50