Sara Oxelmark
Ansvarig Fastighetsmäklare

Sara Oxelmark

Mobil 0704-562516

E-post sara@hushemsodertorn.se

Robin Oxelmark
Fastighetsmäklare

Robin Oxelmark

Mobil 072-253 72 32

E-post robin@hushemsodertorn.se

Visningar

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

Sekelskiftskänslan möter toppmodern design och sobra materialval, här välkomnar vi Er till en otroligt fin och påkostad 3:a mitt i vår vackra stadskärna Nynäshamn. Med generös takhöjd, fina genomgående golv och ljusa ytskikt finner Ni här en bostad att verkligen kunna trivas i. Kök från 2018 och badrum från 2015. Fransk balkong samt tillgång till stor terrass om ca 70kvm. Nära gångavstånd till allt Ni kan tänkas behöva. Ta en kort promenad ner i hamnen och ta en glass på havstrappan, eller avnjut en god middag på restaurangen med havsutsikt.

Interiörbeskrivning

Hall med säkerhetsdörr och gott om plats för hatthylla. Inre hall med förvaring och samma klinkergolv som badrummet. Fina träliknande laminatgolv genomgående i alla rum, och väggar målade i en ljusgrå kulör som är genomgående med vardagsrummet. Matplats vid fönstret och tillgång till stor terrass.

Till höger finner Ni ett smakfullt renoverat kök från 2018 med otroligt bra förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Vitt kök med detaljer i mässing, grå laminatbänkskiva och vit fläktkåpa. Diskmaskin, inbyggd ugn och en side-by-side kyl/frys. Ljusa ytskikt, blommig fondtapet, fönster i två väderstreck och plats för matgrupp.

Från matplatsen i vardagsrummet når Ni ett av sovrummet, som idag är avdelad med en sober glasvägg med skjutpartier. Fönster mot Centralgatan samt fransk balkong. Från hallen når Ni nästa sovrum, här med fönster mot den lugna baksidan av huset och smart förvaring med stor garderob. Samma fina laminatgolv och tapetserat i en puderrosa nyans.
Påkostat och stambytt badrum från 2015 med kakel och klinkers i vitt och mörkgrått, golvvärme och förberett för egen tvättmaskin (gemensam tvättstuga finns i föreningen). WC, handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork och dusch med vikdörrar.

Allmänt om området

Centrum med många fina butiker, systembolag, apotek, Träningslokaler, Folkets hus med bibliotek och biograf. Willis, Lidl, flera restauranger. Sjötelegrafen med bla Ica Maxi, Dollar Store, Elon, apotek, Friskis och Svettis. För barnen finns fina stadsparken bara några minuter bort. Nicksta badet, med badplats, hopptorn mm, fina strövområden längs med havet. Hamnen, rökeriet med fiskbutik, restauranger, lejonet och björnen glass, hamnbodar mm

Fakta

Fakta

  • Antal rum 3 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 76kvm
  • Hiss Nej
  • Våning 1 av 3
  • Månadsavgift 6 361 kr Inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Övrigt

Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Fakta om bostaden

Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Centralgatan 6B
Förening
Brf Fyren 31
Lägenhetsnummer
25
Postnummer
14932
Ort
NYNÄSHAMN
Månadsavgift
6 361 kr Inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Andel av årsavgiften
3.50552
Andel i förening (%)
3.50552
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
779 138 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 779 138 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Fakta om föreningen

Föreningsnamn
Brf Fyren 31
Organisationsform
Bostadsforening
Organisationsnummer
769624-7944
Gatuadress
Centralgatan 6
Postnummer
14932
Ort
NYNÄSHAMN
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Fyren 31 i Nynäshamns kommun i vilken man upplåter lägenheter och lokaler. Föreningens tre byggnader uppfördes år 1938, 1952 och 1953. Föreningen har en trevlig innergård med uteplats och möjlighet till grillmöjligheter. Varje år hålls höst- och vårstädning, samt uppskattade gårdsfester - Bostadsrättstillägget ingår i avgiften. - Tv och bredband från ComHem finns indraget i fastigheten och basutbudet debiteras bostadsrättsinnehavaren med 65 kr/mån via avgiftsavin.
Antal lägenheter
28
Antal hyresrätter
2
Renoveringar, utförda och planerade
- Stambyte och renovering av el utfördes 2014/2015. - Säkerhetsdörrar installerades 2017 -Fönsterbyten 2017 -Uppgradering av sophantering 2018 -Nya låssystem i allmänna utrymmen 2018 -Byte av ventilationsfläktar 2019 -Balkongrenoveringar 2020 Kommande reparationer/underhåll -Belysning av bakgård 2022 -Stenläggning 2026 -Ommålning porthusen 2026 -3 tvättmaskiner 2026
Parkering
Det finns 15 st parkeringsplatser.
Tv och bredband
Comhem är indraget i huset
Överlåtelseavgift
1313
Pantsättningsavgift
525
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ej angiven
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare

Byggnad

Byggnadsår
1938/52/53
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
76 kvm
Antal rum
3
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
Källarförråd tillhörande lägenheten.
Tvättstuga i samma hus, port 6A.
Areakälla
föreningens information

Våning/Hiss

Hiss
Nej
Totalt antal våningar
3
Våning
1
Kommentar Våningsplan
en trappa upp

Driftkostnader

El
9 000 kr
Försäkring
1 008 kr
Total driftkostnad
ca 10 008 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar
Observera att föreningen på avin debiterar bostadsrättsinnehavaren en separat kostnad om 207kr/mån för TV/bredband/telefoni (via tele2) som man inte kan välja bort, vilket redan är inkluderad i angiven summa för månadsavgiften (á 6.361kr/mån).

Energideklaration

Energideklaration
Genomförd, 18 Maj 2020
Energiklass
F
Energiprestanda Primärenergital
154 kwh/kvm och år

BILDER

(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50