Anna Ohrgren Åstrand
Ansvarig Fastighetsmäklare

Anna Ohrgren Åstrand

Mobil 0708-551948

E-post anna@hushemsodertorn.se

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.

Superfin 3:a med entré i markplan - inga trappor. Lägenheten ligger i sutterängplan och har en våning under så balkongen ligger därmed högre och har fin utsikt mot Nickstaviken! Bara att flytta in och trivas. Köket är ombyggt och renoverat 2018 inkl maskinpark, plats för matbord för 6 personer, platsbyggd sittbänk , rymligt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Inglasad balkong, perfekt plats att sitta och njuta av den härliga kvällssolen och utsikten med glittret i havet. 2 rejäla sovrum, klädkammare, stor entré/hall. Populär , välskött förening. Bra läge med gångavstånd till centrum och pendeln.

Interiörbeskrivning

Välkommen in via port med dörröppnare.
Dörren rakt fram till höger - inga trappor. Dörr med yale doorman - digitalt dörrlås
Rymlig, delvis möblerbar hall med garderober och kapprum - gott om plats för ytterkläder och skor.
Härligt kök ombyggt och renoverat 2018, plats för stort matbord, väggfast mysig sittplats/bänk vid fönstret, köksinredning med svarta släta luckor, stora vita kakelplattor upp till tak vid arbetsytorna, mönstrad fondtapet, maskinparken består av 90 bred induktionshäll, fläkt, kyl och frysskåp i rostfritt, integrerad diskmaskin, ugn och ugn/micro inbyggda i arbetshöjd. Här är det lätt att samla många för långa trevliga middagar.
Vardagsrum med fint golv och sobert mörkgrå målade väggar 2018. samt utgång till den inglasade balkongen i västerläge och med utsikt mot Nickstaviken.
Sovrum med plats för dubbelsäng, garderober och dörr till klädkammare, fint golv och gråmålade väggar.
Sovrum, fint golv och mörkt målade väggar.
Rymligt badrum med vägghängd wc, handfat, välvda duschväggar i glas, plats för tvättmaskin eller badkar. Kaklade väggar och klinkergolv.

Allmänt om området

Centrum med många fina butiker, systembolag, apotek, Träningslokaler, Folkets hus med bibliotek och biograf. Willis, Lidl, flera restauranger. Sjötelegrafen med bla Ica Maxi, Dollar Store, Elon, apotek, Friskis och Svettis. För barnen finns fina stadsparken bara några minuter bort. Nicksta badet, med badplats, hopptorn mm, fina strövområden längs med havet. Hamnen, rökeriet med fiskbutik, restauranger, lejonet och björnen glass, hamnbodar mm

Fakta

Fakta

  • Antal rum 3 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 83kvm
  • Hiss Nej
  • Våning 1 av 3
  • Månadsavgift 5 367 kr Inkl. värme, vatten, bredband, kabel-TV, ip-telefoni & BR-tillägg.

Övrigt

Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Fakta om bostaden

Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sigyns väg 2B
Förening
Hsb Brf Gröndal I Nynäshamn
Lägenhetsnummer
45-2213-1-12-3
Postnummer
14933
Ort
NYNÄSHAMN
Månadsavgift
5 367 kr Inkl. värme, vatten, bredband, kabel-TV, ip-telefoni & BR-tillägg.
Andel av årsavgiften
0.7634
Andel i förening (%)
0.7634
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
305 044 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 305 044 kr
enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för
räkenskapsåret 2021.

Fakta om föreningen

Föreningsnamn
Hsb Brf Gröndal I Nynäshamn
Organisationsform
Bostadsratt
Organisationsnummer
712400-0394
Gatuadress
Box 43/hsb Nynäshamn
Postnummer
14921
Ort
Nynäshamn
Hemsida
https://www.hsb.se/sodertorn/brf/grondal/
Allmänt om föreningen
En stabil förening med fina hus och ett fantastiskt läge. 146 bostadsrätter samt en hyresrätt som ligger centralt i Nynäshamn men ändå nära naturen med skog och bad. Omgiven av ett stort tomtområde som tillhör Brf Gröndal. Föreningens fastighetsförsäkring inkluderar Brf-tillägg för samtliga lägenheter. Det innebär att du som medlem inte behöver ha Brf-tillägget i din hemförsäkring. Trappstädning sker varannan vecka och putsning av entrérutorna sker en gång i månaden. Varannan vecka- torrmoppning,våttorkning. Var fjärde vecka städning av källargång, tvättstuga, rengöring av filter, tvättfack o golvbrunn samt städ av utrymmet under trapporna. Entremattorna byts varannan vecka under vinterperioden och däremellan en gång i månaden. Har du synpunkter på städningen kontakta vår vicevärd Kurt Blomqvist mail vicevard@hsbgrondal.se För varje hus finns soprum dels för hushållsopor (våta) och grovsopor (torra).
Antal lägenheter
147
Antal hyresrätter
1
Renoveringar, utförda och planerade
-Stambyte är genomfört mellan 2009-2011. - Bergvärme installerades 2013 . - Föreningen utförde byte av fönster och balkongdörrar 2015. - Förbättra omgivningarna, se över trappor och asfaltytorna omgjorda, automatbelysning i källarna och nya parkeringsregler, fler besöksparkeringar mm 2017 - Infört miljösortering som fått ett mycket bra genomslag. - Nya portar med entretak och skalskydd installerade 2018. Portarna är låsta och öppnas med en bricka. - Postfack installerades i portarna 2018. - Stamspolning december 2018 ( nästa spolning planerad till 2025) - Nya dagvattenledningar 2018/2019. - målningsarbeten, fortsättning av utbytet av dagvattenledningar och översyn av tak under 2019/2020. - infört IMD, individuell elmätning och debitering av el 2019 - ansökt om bidrag för 14 laddplatser för elbilar 2019 - taköversyn och solcellsinstallation 2020 - översyn av vatten och avlopp 2022
Parkering
Kö till garageplats och parkeringsplatser handhas av HSB Södertörn.
Tv och bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal med Bredbandsbolaget för Internet och Telefoni. Avtalet omfattar alla medlemmar. Ni kan utan kostnad ansluta er till tjänsterna. BRF Gröndal har avtal med Bredbandsbolaget med uppkoppling via fiber till respektive hus. Tjänster som erbjuds är TV, Bredband 100 Mbit samt telefoni. Lyssna med Bredbandsbolaget om TV-utbudet som finns i många varianter. Uttag för anslutning till kabel-tv via ComHem finns i varje lägenhet. Utan kortenhet så kan man se 16 standardkanaler. Det finns även möjlighet för den som hellre har ComHem att få bredband och telefoni. Lyssna med ComHem.
Överlåtelseavgift
1312
Pantsättningsavgift
525
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Övrigt
Trevliga generösa gemensamma utrummen i föreningen. Fina tvättstugor i toppskick, dessa bokas med hjälp av en app eller för hand utanför tvättstugorna. Fritidslokalen kan hyras av våra medlemmar för privata fester. Lokalen rymmer ca 60 personer och det finns husgeråd för 60 personer. På Sigyns väg 8 A, i suterrängvåningen finns ett övernattningsrum för våra gäster. I rummet finns fyra sovplatser, toalett och pentry finns i nära anslutning till rummet. Kostnad är 150 kr/natt Dusch och bastu finns tillgängligt i den vita låga byggnaden på gården. Bastu finns att boka. Hobbyrum/snickerirum.
Byggår
1965-67

Byggnad

Byggnadsår
1965-67
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
83 kvm
Antal rum
3
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Bergvärme
Övriga byggnader
Källarförråd
Areakälla
föreningens information

Våning/Hiss

Hiss
Nej
Totalt antal våningar
3
Våning
1

Driftkostnader

El
1 992 kr
Försäkring
4 884 kr
Total driftkostnad
ca 6 876 kr/år
Antal i hushållet
1

Energideklaration

Energideklaration
Genomförd, 10 Juli 2013
Energiklass
None
Energiprestanda Primärenergital
163 kwh/kvm och år

BILDER

Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.Superfin 3:a i markplan med utsikt mot Nickstaviken! Nytt kök 2018, stort fint badrum.

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50