Sara Oxelmark
Ansvarig Fastighetsmäklare

Sara Oxelmark

Mobil 0704-562516

E-post sara@hushemsodertorn.se

Robin Oxelmark
Fastighetsmäklare

Robin Oxelmark

Mobil 072-253 72 32

E-post robin@hushemsodertorn.se

Visningar

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna nyrenoverade och välplanerade 2:a med inglasad balkong, kvällssol och havsutsikt. Genomgående fina ytskikt från 2021/2022 och möjligheten att skapa ett extra sovrum/kontor (utan fönster). Stort kök från 2023 med mycket god förvaring och plats för stort matbord vid fönster som vetter mot entrésidan. Stambytt badrum med rymlig dusch samt förberett för den som önskar ha en egen tvättmaskin och torktumlare. Välskött förening med bra läge och gångavstånd till badplats, pendeln och centrum. Bl.a. bredband och BR-försäkring ingår i avgiften. Enhetsmätning av elen sker via föreningen.

Interiörbeskrivning

Ljus och välkomnande hall, med två garderober och god om platts för både hatthylla och byrå. Mycket fint och slitstarkt Tarkettgolv som ligger genomgående i varje rum. Hela lägenheten har ljusa ytskikt och är genomgående renoverad under åren 2021-2023. Helt magiskt och nyrenoverat kök från 2023 med smakfulla materialval och genomtänkta lösningar. Inbyggd ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, integrerad diskmaskin och nedfälld ho samt spishäll med ovanhängande fläktkåpa i rostfritt stål. Stor kyl och frys i rostfritt stål, samt två stora skåp för skafferi och dyl., alla med överskåp. Plats för gediget matbord samt ytterligare köksinredning för den som önskar. Fint ljusinsläpp från det stora fönstret som vetter mot entrésidan av huset och den grönskande gården.

Stort vardagsrum där ni utan problem från in en större soffa, mediacenter samt kontorsdel. Stora fönster och utgång till den inglasade balkongen i ett härligt västerläge, här med delvis havsutsikt beroende på årstid. Mysig balkong med matta på golvet och persienner installerade vid det öppningsbara glaspartiet. Sommartid tar ni såklart er picknickkorg och går ner till den långgrunda sandstranden vid Nicksta med hopptorn, vattenrutschkana och kiosk som ligger precis nedanför.

Inre hall med walk-in-closet samt ingång till badrummet, här förberett för egen tvättmaskin för den som önskar och som annars även är en perfekt plats för skötbord vid behov. Stambytt 2010 och helkaklat med klinkers och golvvärme, i ljusa gråa toner. Dusch, vägghängd WC, handfat, badrumsskåp med spegel och ytterligare skåp med förvaring. Sovrummet har två ingångar, både från vardagsrum och från den inre hallen, här med mycket goda möjligheter att kunna dela av till ytterligare sovrum utan fönster (se den alternativa planlösningen). Gott om plats för extra stor säng, förvaring i form av garderober eller/och byråer, samt plats för kontorsdel alternativt barnsäng. Stort fönster mot Nickstaviken och föreningens grönskande gård.

Allmänt om området

Centrum med många fina butiker, mataffär Coop, systembolag, vårdcentral, apotek, träningslokaler, Folkets hus med bibliotek och biograf. Willys, Lidl och flera restauranger. Sjötelegrafen med bl.a. Ica Maxi, Dollar Store, Elon, apotek, Friskis & Svettis. För barnen finns fina stadsparken bara några minuter bort. Nickstabadet, med badplats, hopptorn m.m. och fina strövområden längs med havet. Hamnen, rökeriet med fiskbutik, restauranger, lejonet och björnen glass, hamnbodar m.m.

Fakta

Fakta

  • Antal rum 2 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 72.5kvm
  • Hiss Nej
  • Våning 3 av 3
  • Månadsavgift 4 735 kr Inkl. värme, VA, bredband, kabel-TV, ip-telefoni & BR-tillägg.

Övrigt

Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Fakta om bostaden

Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sigyns väg 8A
Förening
Hsb Brf Gröndal I Nynäshamn
Lägenhetsnummer
45-2213-1-59-3
Postnummer
14933
Ort
NYNÄSHAMN
Månadsavgift
4 735 kr Inkl. värme, VA, bredband, kabel-TV, ip-telefoni & BR-tillägg.
Andel i förening (%)
0.6732
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
263 224 kr
Kommentar till nettoskuldsättningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 263 224 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Fakta om föreningen

Föreningsnamn
Hsb Brf Gröndal I Nynäshamn
Organisationsform
Bostadsratt
Organisationsnummer
712400-0394
Gatuadress
Box 43/hsb Nynäshamn
Postnummer
14921
Ort
Nynäshamn
Hemsida
https://www.hsb.se/sodertorn/brf/grondal/
Allmänt om föreningen
En stabil förening med fina hus och ett fantastiskt läge. 146 bostadsrätter samt en hyresrätt som ligger centralt i Nynäshamn men ändå nära naturen med skog och bad. Omgiven av ett stort tomtområde som tillhör Brf Gröndal. Föreningens fastighetsförsäkring inkluderar Brf-tillägg för samtliga lägenheter. Det innebär att du som medlem inte behöver ha Brf-tillägget i din hemförsäkring. Trappstädning sker varannan vecka och putsning av entrérutorna sker en gång i månaden. Varannan vecka- torrmoppning,våttorkning. Var fjärde vecka städning av källargång, tvättstuga, rengöring av filter, tvättfack o golvbrunn samt städ av utrymmet under trapporna. Entremattorna byts varannan vecka under vinterperioden och däremellan en gång i månaden. Har du synpunkter på städningen kontakta vår vicevärd Kurt Blomqvist mail vicevard@hsbgrondal.se För varje hus finns soprum dels för hushållsopor (våta) och grovsopor (torra).
Antal lägenheter
147
Antal hyresrätter
1
Renoveringar, utförda och planerade
-Stambyte är genomfört mellan 2009-2011. - Bergvärme installerades 2013 . - Föreningen utförde byte av fönster och balkongdörrar 2015. - Förbättra omgivningarna, se över trappor och asfaltytorna omgjorda, automatbelysning i källarna och nya parkeringsregler, fler besöksparkeringar mm 2017 - Infört miljösortering som fått ett mycket bra genomslag. - Nya portar med entretak och skalskydd installerade 2018. Portarna är låsta och öppnas med en bricka. - Postfack installerades i portarna 2018. - Stamspolning december 2018 ( nästa spolning planerad till 2025) - Nya dagvattenledningar 2018/2019. - målningsarbeten, fortsättning av utbytet av dagvattenledningar och översyn av tak under 2019/2020. - infört IMD, individuell elmätning och debitering av el 2019 - ansökt om bidrag för 14 laddplatser för elbilar 2019 - taköversyn och solcellsinstallation 2020 - översyn av vatten och avlopp 2022
Parkering
Kö till garageplats och parkeringsplatser handhas av HSB Södertörn.
Tv och bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal med Bredbandsbolaget för Internet och Telefoni. Avtalet omfattar alla medlemmar. Ni kan utan kostnad ansluta er till tjänsterna. BRF Gröndal har avtal med Bredbandsbolaget med uppkoppling via fiber till respektive hus. Tjänster som erbjuds är TV, Bredband 100 Mbit samt telefoni. Lyssna med Bredbandsbolaget om TV-utbudet som finns i många varianter. Uttag för anslutning till kabel-tv via ComHem finns i varje lägenhet. Utan kortenhet så kan man se 16 standardkanaler. Det finns även möjlighet för den som hellre har ComHem att få bredband och telefoni. Lyssna med ComHem.
Överlåtelseavgift
1312
Pantsättningsavgift
525
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Övrigt
Trevliga generösa gemensamma utrummen i föreningen. Fina tvättstugor i toppskick, dessa bokas med hjälp av en app eller för hand utanför tvättstugorna. Fritidslokalen kan hyras av våra medlemmar för privata fester. Lokalen rymmer ca 60 personer och det finns husgeråd för 60 personer. På Sigyns väg 8 A, i suterrängvåningen finns ett övernattningsrum för våra gäster. I rummet finns fyra sovplatser, toalett och pentry finns i nära anslutning till rummet. Kostnad är 150 kr/natt Dusch och bastu finns tillgängligt i den vita låga byggnaden på gården. Bastu finns att boka. Hobbyrum/snickerirum.
Byggår
1965-67
Kommentar till andelstal
Uppgift om andel av årsavgift har ej gått att få fram.

Byggnad

Byggnadsår
1965-67
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
72.5 kvm
Antal rum
2
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Bergvärme
Övriga byggnader
Kortfakta:
- Bra parkeringsmöjligheter i närområdet.
- P-plats/Garageplats finns att hyra via föreningen (kö-system).
- Gångavstånd till kommunala färdmedel.
- Ca 1km till Nynäshamns Centrum, matbutiker, restauranger, café mm.
- Fasader och balkonger 2003
- Stambyte 2010
- Bergvärme 2012
- Bastu 2012
- Fibernät 2012
- Nya fönster 2015
- Bokningssystem ”Boka Tvättid” 2017
- Nya portar och entrésystem ”Vaka” 2018
- Nya Dagvattenavlopp alla husen 2018
- Garantiarbete samtliga toaletter 2019
- Laddplatser totalt 14 installerade 2020.
- Alla entrétrappor renoverade våren 2020.
- Nya tak och solpaneler under 2020

Läs mer om fler utföranden samt vidare information om föreningen här:
https://www.hsb.se/sodertorn/brf/grondal/brf-grondal/
Areakälla
föreningens information

Våning/Hiss

Hiss
Nej
Totalt antal våningar
3
Våning
3

Driftkostnader

El
2 256 kr
Försäkring
2 268 kr
Total driftkostnad
ca 4 524 kr/år
Antal i hushållet
3

Energideklaration

Energideklaration
Genomförd, 10 Juli 2013
Energiklass
None

BILDER

(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50