Sara Oxelmark
Ansvarig Fastighetsmäklare

Sara Oxelmark

Mobil 0704-562516

E-post sara@hushemsodertorn.se

Visningar

Bostadsbeskrivning

Beskrivning

Strömstigen 16, Södra Nynäshamn

Välskött radhus med äldre standard och bra läge på eftertraktade Strömstigen. Ett lugnt och trivsamt område för barnfamiljen med närhet till busshållplats, lekplats, vackra Lövhagen och badplatser vid Hamnvik nedanför. Ta på Er badrocken och gå ner till den fina badplatsen med sandstrand och brygga, eller välj ett ogenerat klippbad när ni ska njuta av dopp i det salta havet.

Välkomnande entré med stenlagd uteplats och bra förråd/verkstad med egen ingång. Äldre kök med matplats, tvättstuga, badrum och två sovrum på övre plan. Ena sovrummet har utgång till balkongen som vetter i ett härligt sydvästläge med ett perfekt solläge och utsikt ut över trädkronorna och liten havsglimt.
Stort vardagsrum i suterrängplan med utgång till stenlagd uteplats i sydväst och en uppvuxen trädgård. Badrum, klädkammare och stort rum med litet fönster och inbyggda garderober som kan användas på många olika sätt, idag som kontor med även perfekt som ett svalt master bedroom, eller varför inte ett biorum.

Nya 3-glasfönster, ytterdörr med YALE-kodlås samt ny altandörr nere - allt från 2021 (ej bytt balkongdörr och ett fönster i lilla sovrummet uppe). Ny förrådsdörr 2020. Längst ner på tomten i backen finner Ni en egen P-plats som är anlagd 2021. Säljaren har tidigare även haft tillgång till garage och p-plats med elstople, vilka nu är uppsagda av samfälligheten pga pågående utredning och förändring av dessa - för mer info kontakta ansvarig mäklare.

Interiörbeskrivning

Hall med hatthylla och två inbyggda garderober. Rymligt kök med matplats direkt till höger, här med fönster mot framsidan och plats för stort matbord. Gott om bänkyta och förvaring, med över- och underskåp samt två högskåp. Spis med häll, fläkt, diskmaskin och en delad kyl/frys.

Två fina sovrum varav det ena är större med inbyggd garderob och plats för dubbelsäng, och det andra har utgång till balkongen i sydväst med havsglimt.
En inre hall med två inbyggda garderober. Badrum med dusch, WC, kommod, badrumsskåp och takfönster. Tvättstuga med tvättho, skåp, tvättmaskin, torkskåp och varmvattenberedare.

Suterrängplan erbjuder goda förvaringsmöjligheter och härliga sällskapsytor. Stort allrum med dubbeldörrar och stavparkettgolv. Stora fönster mot baksidan och stenlagd uteplats i sydväst och en grönskande trädgård.

Stort kontor/hobbyrum idag inrett som kontor, men perfekt som master bedroom eller allrum. Här med litet fönster, stor inbyggd garderob och en hel inbyggd garderobsvägg. Möblerbar hall under trappen, stor klädkammare och ett badrum med dusch, WC, bidé, handfat och väggfasta skåp.

Allmänt om området

Nynäshamns tätort är lång och smal och har Östersjön omkring sig i öster, söder och väster. Du har aldrig långt till naturen och havet, det är nära flera bad, strand eller klippor. Kanske hyra en båtplats i hamnen eller vid Gröndalsviken för sköna båtturer i den vackra skärgården. Bedårande vackra Lövhagen, ett fint naturreservat i södra Nynäshamn med badvikar och stora strövområden med sandvägar längs med kustlinjen. Ta bilen eller bussen till Torö eller Lisö för ännu mer skärgårds upplevelser och mysiga bad.

Fakta

Fakta

  • Antal rum 4 rum varav sovrum 2 - 3
  • Hustyp Radhus
  • Boarea/Biarea 98kvm / 26kvm
  • Tomtarea 246 kvm

Kommunikation

Stadsbuss trafikerar i området. Närmaste pendeltågsstation, en kort promenad till Gröndalsviken.

Fakta om bostaden

Hustyp
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Näcken 38
Adress
Strömstigen 16
Postnummer
14951
Ort
Nynäshamn

Byggnad

Byggnadsår
1971
Byggnadstyp
2-plans radhus i suterräng
Boarea
98 kvm
Biarea
26 kvm
Antal sovrum
2 - 3
Antal rum
4
Fasad
Puts/fasadskivor och träpanel
Fönster
3-glas
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Lättbetong
Utv. plåtarbete
Plåt
Tak
Papp
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Direkt El
Övriga byggnader
Förråd/verkstad.
Areakälla
taxeringsinformation
Kommentar för areakälla
Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse bör låta mäta upp bostaden före köpet.

Fastighet

Tomtarea
246 kvm
Beskrivning uteplats
Stenlagd uteplats på fram- och baksidan samt balkong med havsglimt.
Beskrivning bilplats
Längst ner på tomten i backen finner Ni en egen P-plats. Säljaren har tidigare även haft tillgång till garage och p-plats med elstople, vilka nu är uppsagda av samfälligheten pga pågående utredning och förändring av dessa. För mer info se bifogade dokument.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Tomtindelning (1970-11-10) Stadsplan (1970-10-16)
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Näcken GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Näcken GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering

Taxering

Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 154 000 kr
Markvärde
947 000 kr
Värdeår
1971
Totalt
2 101 000 kr
Skatt/Avgift
9287

Driftkostnader

El
26 408 kr
Vatten och avlopp
9 448 kr
Väg/samfällighetsavgift
5 950 kr
Försäkring
8 520 kr
Total driftkostnad
ca 50 326 kr/år
Antal i hushållet
2
Årlig elförbrukning
18 178 kwh

Inteckningar/pantbrev

Totalt
700 800 kr

Energideklaration

Energideklaration
Genomförd, 07 September 2023
Energiklass
F
Energiprestanda Primärenergital
203 kwh/kvm och år

BILDER

Strömstigen 16, Södra NynäshamnStrömstigen 16, Södra NynäshamnStrömstigen 16, Södra NynäshamnStrömstigen 16, Södra NynäshamnStrömstigen 16, Södra NynäshamnStrömstigen 16, Södra NynäshamnStrömstigen 16, Södra NynäshamnStrömstigen 16, Södra NynäshamnStrömstigen 16, Södra Nynäshamn

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

    info@hushemsodertorn.se 08 520 271 50